Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 2 mei

BREDA, 2 mei 2007

Twee aanhoudingen na schietincident Middenerf

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen twee Bredanaren van 22 jaar aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Dit gebeurde na een schietincident op het Middenerf, kort voor 24.00 uur. Een van de mannen zette naar eigen zeggen een alarmpistool op het hoofd uit onmacht over een verbroken relatie. De man schoot wel, maar werd slechts getroffen door vermoedelijk de slede van het pistool. Met een oppervlakkige wond aan het gezicht is hij door gealarmeerde agenten naar het ziekenhuis gebracht. Hij kon na behandeling worden overgebracht naar het politiebureau. Ook zijn 22-jarige vriend werd aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Bredanaar aangehouden na diefstal laptop

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur een 39-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde op de Slingerweg. De man had een laptop onder zijn jas die kort tevoren was ontvreemd uit het kantoor van een bedrijf aan de Veilingkade. De Bredanaar staat geregistreerd als veelpleger en is conform de richtlijnen met het OM in verzekering gesteld.

Agressieve winkeldief aangehouden

BREDA: Een 24-jarige Bredanaar is dinsdag rond 16.00 uur aangehouden bij een winkel aan de Moerwijk. De man wilde een hoeslaken ruilen, maar dat werd niet geaccepteerd omdat er vlekken op zaten. Vervolgens pakte de man een nieuw overtrek uit de schappen en wilde ermee weg lopen, zonder te betalen. Bij de kassa werd hij tegengehouden door een medewerkster die hij zou hebben mishandeld. Toen ook nog twee omstanders te hulp schoten, werd het drietal door de man bedreigd. Daarvan is aangifte gedaan. De man ontkent alle beschuldigingen. Na verhoor is hij heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bredanaar bedreigt stadgenoot met mes

BREDA: De politie heeft dinsdagavond kort voor 22.30 uur een 44-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde op de Christiaan Huygenstraat. Hij had kort daarvoor een 25-jarige stadgenoot bedreigd met een mes. Het slachtoffer ergerde zich aan het gedrag van de 44-jarige man in het Valkenberg. Na een woordenwisseling liep de 25-jarige man weg, maar zag even later de man weer, nu met een mes in zijn handen. De verdachte dreigde te steken. Geschrokken seinde hij een beveiligingsmedewerker bij het NS-station in die vervolgens de politie belde. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul