Gemeente Goirle

Collegebesluit Rielsedijk 25

College: Voorzieningen bijgebouw Rielsedijk
binnen 8 weken verwijderen en bewoning stoppen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle heeft besloten dat de voorzieningen voor woondoeleinden van een bijgebouw aan de Rielsedijk 25 binnen 8 weken verwijderd moeten zijn. Wordt daaraan geen gevolg gegeven, geldt een dwangsom van 1.500, per dag, met een maximum van 45.000,-. Bovendien moet het gebruik van het bijgebouw voor woondoeleinden binnen 8 weken stoppen. Ook hiervoor geldt een dwangsom van 1.500, - per dag dat hieraan geen gevolg is gegeven met een maximum van 45.000.

Tegen dit besluit, kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken een bezwaarschrift worden ingediend. Hangende dit besluit, kan de voorzieningenrechter te Breda gevraagd worden een voorlopige voorziening te treffen. Tegen de beslissing op bezwaar, kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank.

Bouwvergunning
Op 28 februari 2006 is een bouwvergunning verleend voor een bijgebouw (garage-berging) op het betreffende perceel. Uit een door het bouw- en woningtoezicht op 27 september 2006 uitgevoerde controle van de bouwwerkzaamheden bleek dat er in afwijking van de verleende bouwvergunning is gebouwd. Het bijgebouw is geschikt gemaakt voor bewoning. De indeling van het bouwwerk is gewijzigd door het laten vervallen van bouwkundige voorzieningen of juist door het aanbrengen ervan. Het gaat hierbij onder ander om het laten vervallen van een binnenmuur inclusief deurkozijn en het realiseren van een afsluitbare bergruimte c.q. wasruimte op de begane grond en twee slaapkamers op de verdieping. Deels zijn de voorzieningen ook constructief van betekenis, en gericht op bewoning. Het gebouw wordt daadwerkelijk feitelijk bewoond.
Het gebruik van het bijgebouw als woning is niet conform de vergunning.