Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen, 02-05-2007

Politie zoekt getuigen van aanrijding A37
HOOGEVEEN - Een 42-jarige vrouw uit Emmen reed woensdagmorgen rond 7.15 uur op de A37 in de richting van Zwolle. Ter hoogte van de oprit bij Hoogeveen reden twee witte busjes die de autosnelweg wilden oprijden. Volgens de bestuurster uit Emmen reed zij op de linker rijstrook. Eén van de witte busjes ging de andere bus inhalen, week uit naar links en kwam vervolgens in botsing met de personenauto. Vervolgens werd de vrouw ook nog eens van achteren aangereden door een andere personenauto. De vrouw uit Emmen kwam via het talud en de geluidswal op de vluchtstrook over de kop tot stilstand. Het letsel van de vrouw is nog onbekend. Gezien de verklaring van de bestuurster is de politie op zoek naar de bestuurder van de twee witte bus. Die zou zijn doorgereden. Andere getuigen worden eveneens gevraagd zich te melden via telefoon 0900-8844. (BPS 07-136465)

Vrouw en kind omgekomen bij frontale botsing
ODOORN - Woensdagmorgen zijn twee mensen om het leven gekomen bij een fontrale botsing op de N34. Het gaat om een 43-jarige vrouw en 6-jarig meisje uit Odoorn. Zij zaten samen met een 42-jarige man uit Odoorn in de auto en reden in de richting van Emmen. Uit tegengestelde richting kwam een 46-jarige man uit Emmen. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto met de drie inzittenden op de andere weghelft, met een botsing tot gevolg. De 46-jarige man uit Emmen bleef ongedeerd. De 42-jarige man uit Odoorn is met een zware hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend. (BPS 07-136540)

Politie zoekt getuigen van inbraak boerderij
ZUIDWOLDE - Tussen 1 mei 16.30 uur en 2 mei 10.30 uur is ingebroken bij een boerderij aan de Nieuwe Dijk. Uit de woning zijn onder meer sieraden weggenomen. Door een verklaring van een getuige denkt de politie dat de inbraak mogelijk dinsdagavond heeft plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de dader(s). Zij worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. (BPS 07-136605)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.