Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (02/05)

OOSTERHOUT NB, 2 mei 2007

Inbrekers opgepakt

GENDEREN / DUSSEN: In de nacht van dinsdag 1 mei op woensdag 2 mei kreeg de politie om 02.20 uur de melding dat er twee inbrekers waren overlopen. Dat gebeurde toen het tweetal probeerde in te breken bij een woning aan de Meerhoek in Genderen. De mannen stonden gaatjes te boren in een raamkozijn, toen de bewoonster de twee daders op heterdaad betrapte.
Kort na de melding werd de aandacht getrokken door een zeer snel rijdende personenauto die van Genderen richting Dussen reed. In de auto zaten twee personen. Bij de achtervolging werden snelheden van 170 km/u bereikt. Op de Provincialeweg-Zuid kon de politie het voertuig tot stoppen dwingen. De inzittenden bleken bekenden te zijn van politie en justitie en vertelden dat ze waren verdwaald. Bij inspectie van de auto troffen de agenten inbreekgereedschap aan. Dit alles bij elkaar was reden voor de arrestatie van de twee mannen. Het gaat om 50-jarige man uit Boven Leeuwen en een 37-jarige inwoner van Dreumel. De politie onderzoek of de beide verdachten mogelijk betrokken zijn geweest bij de inbraakpoging in Genderen of andere strafbare feiten. In het belang van het onderzoek zijn ze ingesloten.

Het is overigens in de gemeenteverordening strafbaar gesteld om tussen 22.00 en 06.00 uur inbrekersgereedschap bij zich te hebben.

Artikel 2.4.4 Vervoer inbrekerswerktuigen (APV Werkendam)


1. Het is verboden tussen 22.00 en 06.00 uur op de weg te vervoeren of bij zich te hebben: lopers, valse sleutels, touwladders, lantaarns of enig ander gereedschap, voorwerp of middel, dat ertoe kan dienen zich onrechtmatig de toegang tot een gebouw of erf te verschaffen, onrechtmatig sluitingen te openen of te verbreken, diefstal door middel van braak te vergemakkelijken of het maken van sporen te voorkomen.

Vrachtwagen met waardevolle buit gestolen

WASPIK: Vanaf een bedrijfsterrein in Waspik is een trekker met oplegger gestolen. De diefstal vond plaats tussen dinsdagavond 1 mei 2007 21.00 uur en woensdag 2 mei 2007 03.50 uur. De oplegger was geladen met ferro-titanium, verpakt in vaten van 60 liter. De buit heeft een waarde van circa 150.000,- tot 200.000,-. De politie heeft een aangifte opgenomen en liet de voertuigcombinatie internationaal als gestolen voertuig laten signaleren. De trekker en oplegger zijn in de loop van de dag teruggevonden in de buurt van Zoeterwoude. De inhoud was uit de oplegger verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Letsel bij verkeersongevallen

LOON OP ZAND: De laagstaande zon leidde dinsdagavond 1 mei om 20.20 uur tot een verkeersongeval op de Midden-Brabantweg. Een 52-jarige automobilist kwam vanuit de richting Tilburg en ging in de richting Waalwijk. Ter hoogte van Loon op Zand raakte de man verblindt en botste achterop een voorganger, die een stuk langzamer reed. De aangereden auto sloeg door de klap over de kop en belandde in de midden berm. Deze auto werd bestuurd door een 65-jarige vrouw uit Waalwijk. Zij raakte licht gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Haar 69-jarige man raakte eveneens gewond. Hij klaagde over nekpijn en had een gekneusde vinger. Ook hij is naar het ziekenhuis overgebracht. Beide betrokken voertuigen zijn getakeld door een bergingsbedrijf. De politie trad verkeersregelend op en maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaker van dit ongeval.

NIEUWENDIJK: Op woensdagochtend 2 mei ontstond rond 09.00 uur een verkeersongeval op de kruising van de Doornseweg en de Zevenbanseweg in Nieuwendijk. De veroorzaker, een 43-jarige man uit Nieuwendijk kwam met zijn personenauto over de Doornseweg, uit de richting Almkerk en wilde links af de Doornseweg volgen richting het politiebureau. Hij zag daarbij vermoedelijk een rechtdoorgaande tegenligger over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. De tegenligger, een 18-jarige vrouw in Nieuwendijk, sloeg door de klap van de aanrijding met haar hoofd tegen de voorruit. Ze kreeg daardoor wat glassplinters in haar voorhoofd en is door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. De politie maakte proces-verbaal op tegen de 43-jarige man uit Nieuwendijk.

WAALWIJK: Een motorrijder liep een gebroken pols op toen hij in aanrijding kwam met een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde woensdag 2 mei omstreeks 14.10 uur op de kruising Sluisweg / Gantelstraat / Veerweg. De motorrijder is een 49-jarige man uit Waalwijk. De vrachtwagen werd bestuurd door een 57-jarige man uit Kaatsheuvel. Over de toedracht van het ongeval lopen de lezingen uiteen. De politie probeert de exacte aanleiding van het ongeluk nog te achterhalen.

Geldkistje gestolen uit winkel

MADE: Woensdag 2 mei werd rond het middaguur een geldkistje gestolen uit een winkel aan de Godfried Schalckenstraat. In het geldkistje zat een geldbedrag van enkele honderden euros. Omdat de daders vermoedelijk nog in de buurt waren, zochten meerdere agenten de omgeving af. Dat leidde niet tot arrestaties van verdachten. Aan de hand van de aangifte en de opgegeven signalementen rechercheert de politie verder.

Boetes bij verkeerscontroles

TERHEIJDEN: De politie hield woensdagmorgen 2 mei een
snelheidscontrole op de Bredaseweg in Terheijden. Daarbij gebruikten de agenten de zogenaamde Lasergun.
Twaalf weggebruikers waren in overtreding en kregen een bekeuring: · 10 automobilisten voor overschrijden max. snelheid, binnen de bebouwde kom,
waarvan de snelste 84 km/per uur reed (max. 50 km/u). · 1 automobilist voor het niet dragen van de autogordel. · 1 scooterrijder voor het overschrijden max. snelheid binnen de bebouwde kom.

De vijf speerpunten waarop de politie extra streng toezicht houdt zijn:
· Snelheidsovertredingen
· Alcoholgebruik in het verkeer
· Door rood licht rijden
· Geen helm dragen
· Geen gordel dragen.
Uit onderzoek en analyse van ongevallen blijkt namelijk dat door deze overtredingen verreweg de meeste verkeersslachtoffers vallen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer