Politie Midden- en West Brabant

Geen vertrouwelijke info naar LST

TILBURG, 2 mei 2007

Gezamenlijke persverklaring Politie district Tilburg en Openbaar Ministerie Breda
Politie en justitie delen geen vertrouwelijke informatie meer met LST

TILBURG: Districtschef F. Swinkels (politie) en gebiedsofficier N. Hermes (O.M.) hebben vanmorgen tijdens het driehoeksoverleg aan burgemeester R Vreeman kenbaar gemaakt dat zij niet langer deelnemen aan het presidium zolang Lijst Smolders Tilburg daar deel van uitmaakt. Vertrouwelijke informatie is meerdere keren gelekt uit dat overleg waarbij herhaaldelijk vermoedens bestonden van betrokkenheid van die partij.

Zowel politie als openbaar ministerie zien een deelname in het presidium met de fractievoorzitters als een groot goed. Een overleg waarin de deelnemende fractievoorzitters vertrouwelijk geïnformeerd worden over ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en openbare orde. Het betreft hier onderwerpen die om redenen van opsporing en / of integriteit (nog) niet in de openbaarheid mogen komen.

Dit overleg kan echter alleen functioneren indien alle deelnemers zich houden aan de afspraak dat vertrouwelijke informatie niet aan derden bekend wordt gemaakt. Nu er aangifte wordt gedaan tegen dhr. Smolders vanwege lekken van vertrouwelijke informatie uit het presidium zien politie en openbaar ministerie geen basis meer voor voortzetting van dit overleg in aanwezigheid van LST.

T.a.v. de redactie
Woordvoering over dit bericht door M. Pilaar van het Openbaar Ministerie

Auteur: Willem van Hooijdonk / Desirée Brabers