Nieuw-Vlaamse Alliantie


Vlaamse regering fluit burgemeester Sint-Genesius-Rode terug (02/05/07)

Minister Keulen volgt redenering Mark Demesmaeker

Vlaams Minister Marino Keulen vernietigt het betogingsverbod dat burgemeester Delacroix-Rolin van Sint-Genesius-Rode had uitgevaardigd voor aanstaande zondag. Dat heeft de minister in het Vlaams Parlement geantwoord aan Vlaams Volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker.

De waarnemend burgemeester had het Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond (KVHV) verboden om zondag in Sint-Genesius-Rode te betogen. Het KVHV plant dan een Mars voor onze onafhankelijkheid. De francofone burgemeester argumenteerde dat de sperperiode voor de federale verkiezingen van kracht is(sic).

Volgens Mark Demesmaeker snijdt dit geen hout en heeft het verbod niets te maken met de handhaving van de openbare orde maar alleen met de politieke grillen van dit door het FDF gedomineerde gemeentebestuur. Omdat het democratisch recht om te betogen en vrije meningsuiting in het geding zijn, vroeg hij de minister om dit besluit te vernietigen. De minister gaat hier nu op in.

Minister Keulen volgt Mark Demesmaeker ook in zijn protest tegen het besluit van het gemeentebestuur van Rode om driehonderd buitenlandse Belgen op basis van een Franstalig inschrijvingsformulier in te schrijven in de kieslijsten. Ook dit besluit heeft de minister vernietigd. De N-VA is tevreden dat de Vlaamse Regering de puntjes op de i zet in de faciliteitengemeenten.

Auteur:
Vlaams parlementslid
Mark Demesmaeker

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be