AutoRai

Suzuki doet mee aan Transsiberië Rally 2007

(5/2/2007)
Suzuki heeft tijdens de AMI Motor Show in Leipzig (Duitsland) bekendgemaakt dat het merk met liefst twee Grand Vitaraâs deelneemt aan de Transsiberië Rally 2007. De rally vindt plaats van 2 tot en met 17 augustus. Volgens Suzuki is deelname een uitstekende kans om de wereld te laten zien dat de Grand Vitara werkelijk alles aankan.

De vijftig deelnemende teams gaan in hun vierwielaangedreven voertuigen een zware tocht tegemoet. In twee weken leggen ze een afstand af van 6.600 kilometer. Dat betekent elke dag een tocht van zoân 800 kilometer door zwaar en moeilijk begaanbaar terrein. De omstandigheden waaronder de rally wordt gereden zijn niet bepaald de lichtste. De rally start in de Russische hoofdstad Moskou. Vanuit daar gaat de rit verder door de Siberische laaglanden, door het woeste Altaj-gebergte en de verraderlijke duinen van de Gobi-woestijn om uiteindelijk te eindigen in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. Rallyleider en oud-motorcrosskampioen Richard Schalber: âBij deze rally gaan sportiviteit en avontuur uitstekend samen. Anders dan andere rallyâs zijn teamgeest en plezier hier erg belangrijk.â

De Grand Vitara is een 4x4 die nergens bang voor is. De auto houdt zich zowel op het terrein als op de weg uitstekend staande. Mede door de goede wegligging en het stijlvolle interieur is de Grand Vitara ook erg aantrekkelijk voor de zakelijke rijder. De auto is leverbaar in een drie- en vijfdeurs uitvoering. Prijzen beginnen bij ⬠22.399,-.

Meer informatie over de Transsiberië Rally 2007 staat op www.transsyberia-rallye.com. Daar is tevens meer informatie te vinden over de mogelijkheden van deelname. De kosten â inclusief overnachting, catering en verzekering â bedragen ⬠1.700,- per persoon.