Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 02-05-2007

Insluiper aangehouden

s-Hertogenbosch Woensdagmorgen is in een pand aan het Jeroen Boschplein een 27 jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij heeft zich kennelijk de avond tevoren in laten sluiten en heeft vervolgens de nacht in het pand doorgebracht. Hij heeft zich tijdens zijn illegaal verblijf vermaakt met het drinken van enkele biertjes die hij uit koelkast had weggenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Hennepkwekerij ontdekt

Rosmalen Dinsdagmiddag heeft de politie bij toeval in een woning aan de Sluiskeshoeven een hennepkwekerij ontdekt. In verband met een waterlekkage in de woning werd de assistentie van de politie ingeroepen omdat de bewoners niet thuis waren. Toen de politie de woning binnen was gegaan ontdekte zij een hennepkwekerij met in totaal 582 planten. De lekkage werd veroorzaakt door het overlopen van een waterbak waarvan de pomp kennelijk defect was. De gehele kwekerij is ontmanteld. Het energiebedrijf stelde vast dat de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgetapt. De bewoner, een 26 jarige man, is woensdagmorgen door de politie als verdachte gehoord. Hij bekende eigenaar van de kwekerij te zijn. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autogordel niet om - 27 dagen zitten

Drunen Dinsdagmiddag lieten surveillerende agenten op de Lipsstraat in Drunen een 38 jarige automobilist uit s-Hertogenbosch stoppen. Bij naamscontrole bleek dat de man nog een gevangenisstraf van 27 dagen uit moest zitten. Hij is ongesloten.

Gesignaleerde Polen ingesloten

Nuland Dinsdagmiddag kreeg de politie de melding dat een man in beschonken toestand buurtbewoners lastig zou vallen in de omgeving van de Singel in Nuland. De politie trof twee Polen van 38 en 32 jaar oud aan. Onderzoek wees uit dat de 32 jarige nog een geldboete moest betalen van 516 euro. Omdat hij niet kon betalen is hij ingesloten. De 38 jarige bleek vanwege een veroordeling terzake diefstal nog een straf van 7 dagen uit te moeten zitten. Ook hij is ingesloten.

Verdachte van woninginbraak aangehouden

Oss De politie heeft dinsdag een 22 jarige Helmonder aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak, gepleegd in Oss op woensdagavond 14 maart aan de Luit van Hamelstraat. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Verkeersongeval met letsel

Heeswijk-Dinther Woensdagmorgen vond er op de Kanaaldijk Noord (N279) in Heeswijk-Dinther een verkeersongeval plaats tussen de bestuurder van een personenauto en twee bestelbusjes. De bestuurder van de personenauto, een 23 jarige inwoner van s-Hertogenbosch, reed in de richting van Veghel en is vermoedelijk onwel geworden. Hij kwam daardoor op de linker weghelft terecht en kwam in botsing met beide bestelbusjes. Ambulance en traumaheli hebben het slachtoffer ter plaatse medische hulp verleend, waarna hij is overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.

Aanranding

Grave In de nacht van 30 april op 1 mei rond half een is op de Trompetterstraat in Grave een 21 jarige vrouw aangerand. Zij fietste op weg naar huis en werd op genoemde straat van haar fiets geduwd door een haar onbekende man. De vrouw begon hardop te roepen terwijl de man haar onzedelijk betastte. Toen er enkele mensen op het geroep afkwamen zette de aanrander het op een lopen. Kort voor de aanranding is de vrouw bij een garagebedrijf aan de Klinkerstraat een groepje jongelui voorbij gefietst. Als deze jongeren iets met betrekking tot de aanranding hebben gehoord of gezien dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie in het Land van Cuijk. Telefoon 0900-8844.

Verkeersongeval met letsel

Haaren Bij een verkeersongeval op de Oisterwijksedreef in Haaren is dinsdagavond een 19 jarige vrouw uit Boxtel gewond geraakt. Zij is met een traumaheli overgebracht naar en met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis in Tilburg. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door de verkeersdienst van de politie.

Vermoedelijk is de aanrijding veroorzaakt bij het inhalen van een fietser door een 62 jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn, waarbij zijn auto in aanraking kwam met de auto van de Boxtelse, die ten gevolge daarvan tegen een boom tot stilstand kwam.

Gewapende overval

Oss Dinsdagavond kort voor acht uur hebben twee onbekende, geheel in het zwart geklede, gemaskerde mannen een gewapende overval gepleegd op een benzinetankstation aan de Euterpelaan in Oss. Een van de overvallers dwong de 30 jarige caissière onder bedreiging van een vuurwapen het geld af te geven. Toen de caissière geld had afgegeven gingen beide overvallers er vandoor. Zij zijn voor het laatste gezien toen zij de Rossinistraat in liepen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Oss. Tel. 0900-8844.

Politie vordert rijbewijs van dronken automobilist

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie bij een controle op de Burgemeester Godschalxstraat het rijbewijs ingevorderd van een 48 jarige automobilist uit s-Hertogenbosch. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en kreeg een proces-verbaal. Bovendien is hem een rijverbod opgelegd voor de duur van 6 uur.

Winkeldiefstal

Drunen Dinsdagmiddag is in een benzinetankstation aan de Parklaan in Drunen een 19 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd door personeel betrapt op het wegnemen van twee blikken drank en overgedragen aan de politie. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt waarna hij weer in vrijheid is gesteld.

Politie houdt jongen met gestolen bromfiets aan

Oss Dinsdagmiddag is op de Joost van den Vondellaan in Oss een 17 jarige inwoner van Oss aangehouden. Bij reed op een bromfiets waarvan bij nader onderzoek bleek dat die op 20 april in Rosmalen was gestolen. De jongen verklaarde de bromfiets voor een bedrag van 20 euro te hebben gekocht van een onbekende. De bromfiets is in beslag genomen en tegen de Ossenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Politie vordert rijbewijs van dronken automobiliste in

Groeningen - Dinsdagavond heeft de politie aan de Groeningsestraat in Groeningen het rijbewijs ingevorderd van een 45 jarige automobiliste uit Wanssum. De vrouw bleek bij controle veel te veel alcoholhoudende drank te hebben gebruikt. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een algeheel rijverbod voor de duur van 13 uur.