Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 2 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 02-05-2007

Met onder meer: hardleerse hardrijder, vrouw aangereden en hennep.

Rijbewijs kwijt

Landsmeer, 01 mei

In de nacht van maandag op dinsdag hebben agenten het rijbewijs ingevorderd van twee bestuurders omdat zij beide drie keer zoveel drank op hadden als wettelijk is toegestaan. Op de Burgweg viel rond middernacht een 41-jarige vrouw uit Amsterdam op door haar slingerende rijgedrag. Nadat de vrouw was aangehouden wilde zij niet uit haar auto stappen en moesten de agenten de vrouw dwingen het voertuig te verlaten. Op de Burgemeester Postweg werd drie kwartier later opnieuw een drankrijder van de weg gehaald. Ook dit keer was het rijgedrag van de bestuurder, een 36-jarige Amsterdammer, aanleiding voor een ademtest. Tegen beide automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt.

Hardrijders

Edam/Katwoude, 2 mei, 19:40-21:30 uur

Op de Provincialeweg N247 in Edam werd dinsdagavond op snelheid gecontroleerd. Van de honderd bestuurders, in beide richtingen, reden er 22 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km per uur. In Katwoude heeft een motoragent dinsdagochtend vijf boetes uitgedeeld aan bestuurders die de gordel niet om hadden (2x) en/of aan het bellen waren (3x).

Hardleerse hardrijder

Wormerveer, 29 april, 08:30-12:30 uur

Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) hebben agenten zondagochtend twee rijbewijzen ingevorderd van motorrijders die meer dan 50 km per uur te hard reden (163 en 176 km per uur). De snelste van de twee dacht de politie te slim af te zijn en dook via de middenberm het fietspad op om zo ongezien zijn weg richting Wormerveer te kunnen vervolgen. Kort daarop werd de man echter door een motoragent in de kraag gevat. Behalve een boete voor te hard rijden kreeg de man ook een boete voor het niet volgen van de rijbaan. De motorrijder had onlangs een rijtest moeten doen bij het BNOR (Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid) in verband met een vijftal eerdere (zware) verkeersovertredingen. De man, eigenaar van een taxibedrijf, is zijn rijbewijs (voorlopig) kwijt.

Tijdens de controle werden in totaal zeventien hardrijders aan de kant gezet en bekeurd. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun.

Crosstrainer

Zaandam, woensdag 2 mei 2007, 01:41 uur.

De politie heeft op de Grootscheepmakersstraat een 27-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van diefstal van een crosstrainer (een soort fitnessapparaat). De man had het nieuw ogende
computergestuurde apparaat volgens zijn zeggen 'gevonden' in het centrum van Zaandam en meegenomen in de richting van zijn woning. In het belang van het onderzoek naar de herkomst werd het apparaat in beslag genomen. De Zaandammer werd ingesloten.

Woninginbraak

Zaandam, woensdag 2 mei 2007, 08:42 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak in een tussenwoning op de Petronella Moensstraat. Aan de achterzijde van de woning werd tussen half één en half acht in de ochtend een schuifpui geopend. Uit de woonkamer werden onder meer een laptop computer, een mobiele telefoon en een digitale fotocamera meegenomen.

Verboden toegang

Zaandam, dinsdag 1 mei 2007, 14:43 uur.

Een 26-jarige man uit Nijmegen en een 32-jarige man uit Zeist zijn door de politie aangehouden omdat zij zich op verboden terrein bevonden op de Rijshoutweg. De mannen waren over een hek geklommen bij de detentieboten en negeerden tevens de borden 'verboden toegang'. Zij stonden al op de nominatie om aangehouden te worden als verdachten van openlijke geweldpleging op 9 april op dezelfde locatie waarbij een grote groep mensen hekken vernielden en zich op verboden terrein begaven. Een 23-jarige man uit Haarlem die voor hetzelfde werd gezocht werd in zijn woonplaats herkend en aangehouden door surveillerende agentes. Hij werd voor verhoor overgebracht naar de Zaanstreek en ingesloten.

Vrouw aangereden

Wormerveer, woensdag 2 mei 2007, 11:26 uur.

Een 76-jarige vrouw uit Wormerveer is gewond geraakt bij een aanrijding op Plein 13 ter hoogte van een supermarkt. Een 82-jarige vrouw uit Zaandijk wilde wegrijden vanaf een parkeerplaats. Zij startte haar auto met automatische transmissie en deze reed ongewild vooruit tegen een container, een geparkeerde auto en vervolgens tegen de Wormerveerse. Het traumateam kwam per helikopter hulp verlenen en de vrouw werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingenomen.

Hennep

Zaandam, dinsdag 1 mei 2007.

De politie heeft op de Ringweg op twee adressen hennepplantages aangetroffen. In een omgebouwde woonwagen werden 146 planten aangetroffen. Een tweede wagen bevatte 153 geoogste planten. Alleen de potten met stelen van hennepplanten en de kweekapparatuur waren hier nog aanwezig. De elektriciteit werd buiten de meter om betrokken en het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten. Er werd al eerder een plantage op dezelfde locatie gevonden. De 63-jarige bewoner zal op een later tijdstip worden gehoord.

Bij het tweede pand op de Ringweg waren drie schuurtjes in gebruik om hennep te verbouwen. Er werden hier in totaal 457 planten opgekweekt. Alle benodigdheden zijn verwijderd en ter vernietiging in beslag genomen. Ook hier werd de stroom buiten de meter om betrokken. De 42-jarige bewoner heeft woensdag een verklaring afgelegd.

Op de Noordervaldeurstraat werd na anonieme meldingen de resten van een voormalige hennepkwekerij aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat er ongeveer 3000 planten per keer werden opgekweekt. De kwekerij was gesitueerd in een koelcel op de begane grond en op nagenoeg de gehele zolder. Naar de voormalige huurder van het pand wordt een onderzoek ingesteld.

Winkeldief

Zaandam, dinsdag 1 mei 2007, 12:42 uur.

De politie heeft een 30-jarige veelpleger uit Amsterdam ingesloten omdat hij wordt verdacht van diefstal van een krat met circa 100 DVD's. De man had de krat bij een speelgoedwinkel op de Gedempte Gracht gepakt en was er ongeveer 100 meter ver mee gekomen voordat een winkelmedewerker hem kon aanhouden en overdragen aan de politie. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Ruit vernield

Zaandam, woensdag 2 mei 2007, 14:00 uur.

De politie heeft een 21-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van vernieling van een ruit op de Jaspersstraat. Daar zou hij bij de woning van zijn moeder een balk door een groot dubbelglas ruit hebben gegooid en bedreigingen hebben geuit. De jongeman was al eerder betrokken bij ongeregeldheden op hetzelfde adres. De verdachte werd in de loop van de avond na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Laatst gewijzigd 02-05-2007 15:43 | © Politie Zaanstreek-Waterland |