KNHS


Samsung Super League gaat weer van start
2 mei 2007
logo samsung super league

Nog maar 10 dagen en dan gaat de vijfde Samsung Super League in samenwerking met de FEI weer van start, met de eerste wedstrijd in het Franse plaatsje La Baule. Acht landen nemen deel aan deze internationale springcompetitie, die sinds de oprichting in 2003 is uitgegroeid tot een vaste prik op de springkalender.

Acht teams uit verschillende landen zullen tijdens acht wedstrijden verdeeld over vier maanden tegen elkaar strijden met als climax de finale in Barcelona waarin wordt bepaald welk land met de overwinning naar huis gaat en welk land als achtste eindigt en degradeert naar de FEI Nations Cup. In deze FEI Nations Cup doen 30 landen over 19 wedstrijden hun best om zich terug te vechten naar de Samsung Super League. Dit jaar is het België die na een jaar niet mee te hebben gedaan, mag terugkeren.
Naast België doen dit jaar ook Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten mee aan de Samsung Super League. Winnaar van 2006 was Duitsland.

Elk land wordt vertegenwoordigd door vier ruiters die iedere wedstrijd twee parcoursen zullen rijden. De drie beste resultaten worden meegeteld in het eindresultaat van die wedstrijd. Aan het einde van iedere wedstrijd worden punten toegekend aan de best presterende landen. Als alle wedstrijden uit de competitie verreden zijn worden alle punten bij elkaar opgeteld en de winnaar bepaald. De puntentelling is als volgt:
1e 10 punten
2e 7 punten
3e 5 punten
4e - 4 punten

5e - 3 punten
6e 2 punten
7e 1 punt
8e 0,5 punt

De acht FEI wedstrijden van de Samsung Super League zullen in de volgende landen plaatsvinden:
Frankrijk, La Baule; vrijdag 11 mei
Italië, Rome; vrijdag 25 mei
Zwitserland, St. Gallen; vrijdag 1 juni
Nederland, Rotterdam; vrijdag 22 juni
Duitsland, Aken; donderdag 5 juli
Verenigd Koninkrijk, Hickstead; vrijdag 27 juli Ierland, Dublin; vrijdag 10 augustus
Spanje, Barcelona zondag 16 september (Finale)

Alle wedstrijden van de Samsung Super League gelden tevens als observatiewedstrijden voor kadervorming springen senioren 2007.

Wil je meer informatie over de Samsung Super League, kijk dan op de website van de FEI: www.horsesport.org