Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 2 mei 2007

Politie krijgt melding van schennispleger

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdagmiddag een melding gekregen van een schennispleger. Een inwoner van Schore belde naar de politie, toen hij rond 15:30 uur aan de Ruytershoveweg had gezien dat een man zijn geslachtsdeel uit zijn broek haalde op het moment dat twee jonge meisjes voorbij kwamen fietsen. Dat gebeurde ter hoogte van het Canadees kerkhof. De schennispleger droeg een zogenaamd houthakkershemd, wit/zwart gekleurd en ging er in een rode personenauto vandoor.

Man aangehouden met zakken wiet in auto

ETTEN-LEUR: Woensdagmorgen heeft de politie op de Rijksweg A58 een 33-jarige inwoner van Middelburg aangehouden. Rond 07:00 uur reden agenten over de snelweg richting Breda achter de bestelauto van de Zeeuw, waarbij zij een sterke henneplucht roken. Bij het passeren van het voertuig zagen zij enkele plasticzakken in de bestelauto liggen. Bij een controle die daarop volgde bleek dat de zakken gevuld waren met ruim 350 hennepplanten. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Politie houdt hennepactie

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL: Dinsdag heeft het drugsteam Courage van het politiedistrict Bergen op Zoom weer een hennepactie gehouden. Twee personen zijn daarbij aangehouden. In totaal werden bijna 1900 hennepplanten in beslag genomen. De waarde van de planten bedraagt ongeveer 350.000 Euro, de in beslaggenomen kweekapparatuur ongeveer 75.000 Euro. De medewerkers van Courage kregen ondersteuning van drie medewerkers van de energiemaatschappij en drie medewerkers van een ruimingbedrijf.

Rond 09.30 uur vonden agenten in een woning aan de Elisadonk in Roosendaal op de zolder een hennepkwekerij met 126 hennepplanten. De 40-jarige bewoner, die even later thuis kwam, is aangehouden. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Om 10.45 uur werd een woning bezocht aan de Bergsebaan in Nispen. In de woning werd op vier verschillende plaatsen hennepplanten geteeld en zijn er 324 hennepplanten aangetroffen. In de loop van de middag meldde de huurder van de woning, een man uit het Belgische Essen, zich op het politiebureau in Roosendaal. De Belg is verhoord en zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechtbank in Breda.

Aan de Esdoornstraat in Heerle constateerde het energiebedrijf dat er met de stroom was geknoeid. Dat was voor de politie aanleiding om rond 14:00 uur een onderzoek in te stellen. In een slaapkamer werden 100 hennepplanten aangetroffen, op zolder in een kweekbak met 352 planten en op een 2e slaapkamer waren 348 hennepplanten geteeld. De identiteit van de huurder is bekend. Hij wordt op een later moment gehoord over de kwekerij.

In een woning aan de Mercuriusstraat-Noord in Bergen op Zoom viel de politie rond 15:00 uur een woning binnen. Op zolder stonden 240 hennepplanten te groeien. Hier werden op zolder 240 hennepplanten aangetroffen. Ook deze kwekerij werd geruimd. De 32-jarige bewoner, die korte tijd later thuis kwam, werd aangehouden en is verhoord op het politiebureau.

Om 16.30 uur werd een woning bezocht aan de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom. In deze woning werd op zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen van 208 hennepplanten. Tijdens de ruiming hiervan werd ook nog een hennepkwekerij in de kelder van genoemd pand ontdekt. Hier werden 197 planten aangetroffen. De bewoner van het pand was niet thuis. Zijn identiteit is bekend en hij zal op een later tijdstip worden verhoord.

In alle gevallen, met uitzondering van de woning aan de Elisadonk in Roosendaal, bleek er sprake te zijn van diefstal van elektriciteit. Alle energiemeters werden door medewerkers van de energiemaatschappij verwijderd.

Auteur: Henk Snepvangers