Gemeente Grave

Fietsen is groen en gezond!

Mei 2007 is extra aantrekkelijk om Brabant op de fiets te ontdekken. Het is dan namelijk `Meimaand fietsmaand'. Deze maand zijn er diverse routes in Brabant uitgestippeld, met daarbij leuke activiteiten. Fietst u mee?

Fietsen is groen!

Een fiets is een ideaal vervoersmiddel vanuit het oogpunt van energie, duurzaamheid, milieu én gezondheid. Het kost weinig grondstoffen en energie om een fiets te maken. Verder is er geen sprake van brandstofverbruik (behalve in uw eigen lijf) en uitstoot van schadelijke gassen. Elke autokilometer betekent onder meer een uitstoot van CO2, fijn stof en stikstofdioxide. Vooral fijn stof en stikstofdioxide kunnen tot gezondheidsklachten leiden.

Om het milieu en onze gezondheid te sparen moeten we het autogebruik drastisch verminderen. Gebruik daarom de auto minder voor korte afstanden, gebruik hiervoor de fiets. Meer fietsen betekent minder uitlaatgassen, minder mensen met gezondheidsklachten en minder geluids- en verkeershinder.

Fietsen is gezond!

Daarnaast bestrijdt fietsen de `bewegingsarmoede' waar Nederland momenteel aan lijdt. Zestig procent van de bevolking doet te weinig aan lichaamsbeweging. Dat verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, ouderdomsdiabetes, stress en botontkalking. Fietsen maakt dus gezond en sterk en (bijna) iedereen kan het. Het is een manier van bewegen die minder belastend is voor je gewrichten dan bijvoorbeeld joggen. Met een half uurtje fietsen per dag, beweegt u al voldoende! Genoeg redenen dus om vaker de fiets te pakken en te werken aan uw gezondheid en die van anderen!

Meer info

Kijk voor meer informatie over de Meimaand Fietsmaand op www.ggdhvb.nl.