Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Vrijwilligersspeld voor vrijwilligers Oranjevereniging Klein Zomerland

Lenie en Koos Mouthaan werden op Koninginnedag in het zonnetje gezet.

Elbert Kelholt, portefeuillehouder Kunst en Cultuur, Sociaal Cultureel Werk en Integratie, reikte maandag 30 april de Vrijwilligersspeld IJsselmonde uit aan Lenie en Koos Mouthaan, vrijwilligers van Oranjever eniging Klein Zomerland. De uitreiking vond plaats tijdens de Koninginnedagviering op het Pelmolenplein. Oranjevereniging Klein Zomerland viert dit jaar haar 25-jarig bestaan.

Lenie en Koos Mouthaan zijn 25 jaar geleden begonnen met het maken van kleine spelletjes in hun schuur om op Koninginnedag feest te kunnen vieren op het Pelmolenplein met alle kinderen van de wijk. Er werd namelijk niets georganiseerd in hun buurt. Ze hadden goede herinneringen aan hun eigen jeugd met Koninginnedag en vonden dat de kinderen van het Pelmolenplein hier ook recht op hadden. Inmiddels is Koninginnedag op het plein uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar vele kinderen met elkaar feest vieren. Het bestuur is hier elk jaar vele uren mee bezig.

Lenie en Koos Mouthaan werden op Koninginnedag in het zonnetje gezet door de deelgemeente met de Vrijwilligersspeld IJsselmonde.