Politie Limburg-Noord

Nog geen tips na uitzending De Gouden Tip

Datum: 2-05-2007
Tijd bericht: 15:01
Plaats: Limburg
De uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie op dinsdag 1 mei, heeft tot nu toe nog geen reacties opgeleverd. In het programma riep de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van zes misdrijven:

Diefstal bromfiets in Gennep
Op woensdag 31 januari werd een bromfiets gestolen voor een supermarkt in Gennep. De dader kwam met een fiets aanrijden en ging er met de bromfiets vandoor. De politie toont beelden van de dader.

Inbraak in supermarkt Susteren
Op donderdag 1 februari werd ingebroken bij een supermarkt in Susteren. Op de bewakingsbeelden die getoond worden zijn de daders te zien.

Skimmen bankpassen in Kerkrade
In Zuid-Limbrg zijn inmiddels 14 aangiftes binnen gekomen van mensen, waarvan de bankrekening geplunderd is. Bij al deze mensen was sprake van het skimmen van hun bankpasje. De politie wil de mensen waarschuwen voor deze praktijken en toont beelden van de persoon, die met een van de geskimde pasjes heeft gepind.

Poging overval op supermarkt Maastricht Op maandag 26 maart hebben vier mannen geprobeerd een supermarkt te overvallen in Maastricht. Zij wachtten een van de medewerkers op die onder bedreiging van een wapen naar binnen moest gaan. In de winkel is een worsteling ontstaan. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval.

Straatroven in Roermond
Op dinsdag 20 februari (carnaval) vonden twee straatroven en een poging daartoe plaats op de Oranjelaan in Roermond. In alle gevallen ging het om dezelfde daders. De politie reconstrueert deze zaak en toont beelden van de daders.

Aandachtsvestiging op nep-agenten In Zuid-limburg houdt een groepering zich bezig met het overvallen van drugsdealers. Daarbij gebruiken zij een nep- "bevel tot huiszoeking" en geven zich uit als politieambtenaren. De politie wil waarschuwen voor deze praktijken en vraagt slachtoffers van deze nep-agenten zich te melden.

Alle zaken staan met de getoonde foto's op website www.degoudentip.tv. Ook zijn de zaken daar in beeld en geluid te downloaden. Mensen die nog informatie willen doorgeven kunnen dat via telefoonnummer 0900 - 88 44 (lokaal tarief). De volgende uitzending van De Gouden Tip is op dinsdag 17 april 2007.