Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lisse, 2 mei 2007

Pionierswerk Swets en MuseGlobal leidt tot Content Mining met federated search

Swets is de eerste partner van MuseGlobal die Content Mining in haar zoekproduct, SwetsWise Searcher, heeft opgenomen

Swets blijft zoeken naar mogelijkheden om het bestellen, toegankelijk maken en beheer van abonnementen te vereenvoudigen. De implementatie van het innovatieve Content Mining hulpmiddel van MuseGlobal in SwetsWise Searcher past prima in deze strategie. Swets is de eerste partner van MuseGlobal die deze nieuwe optie aanbiedt, waardoor eindgebruikers snel en eenvoudig hun zoekresultaten kunnen verfijnen.

Met behulp van Content Mining kunnen gebruikers snel de meest relevante informatie uit hun zoekresultaten halen. Content Mining 'graaft' als het ware door ieder zoekresultaat. Het identificeert de algemene termen die in de zoekresultaten worden gevonden en past een bepaalde weging toe op basis van frequentie. Met dit nieuwe hulpmiddel worden de zoekresultaten van gebruikers effectiever, wat uiteindelijk tot meer productiviteit en minder zoektijd leidt.

"Wij zijn bijzonder blij dat wij samen met MuseGlobal dit nieuwe federated search product aan informatieprofessionals en eindgebruikers kunnen aanbieden in SwetsWise Searcher", aldus Thomas Snyder, Chief Commercial Officer bij Swets. "Content Mining doet veel meer dan het in categorieën plaatsen van zoekresultaten. In plaats van gebruikers te dwingen bepaalde categorieën te gebruiken, kun je met Content Mining juist zelf je meest effectieve zoekterm creëren en zo de meest relevante zoekresultaten krijgen. Het is weer een voorbeeld van onze overtuiging om SwetsWise producten aan te bieden die een toegevoegde waarde hebben voor de door onze klanten zorgvuldig aangekochte content. En dat alles via één geïntegreerd platform."

Graeme Wilson, Vice-President van het Partner Program van MuseGlobal zegt: "Met de lancering van onze Content Mining technologie in SwetsWise Searcher, komt dit innovatieve product binnen handbereik van de 60.000 klanten die Swets wereldwijd heeft in de verschillende markten. MuseGlobal en Swets hebben een uitstekend partnerschap. Beide bedrijven willen geavanceerde, maar ook betaalbare producten waarmee eindgebruikers op een intuïtieve manier de informatie vinden die ze zoeken binnen de huidige, steeds complexer wordende elektronische wereld."

Met SwetsWise Searcher kunnen klanten tot wel 30 pakketten kiezen uit een uitgebreide lijst van meer dan 4.000 bronnen. Het is op dit moment het grootste beschikbare kenniscentrum. De combinatie van een zogenaamde 'hosted' IT omgeving en de uitgebreide database met informatiebronnen zorgt voor een snelle en eenvoudige implementatie. Daarnaast beschikt SwetsWise Searcher over uitgebreide administratieve hulpmiddelen waardoor administrateurs meer controle hebben over de configuratie. Gebruikers kunnen persoonlijke zoekprofielen aanmaken en zo optimaal gebruik maken van hun zoekopdrachten. U vindt meer informatie over SwetsWise Searcher op onze website www.swets.com.

MuseGlobal
MuseGlobal (www.museglobal.com) is toonaangevend op het gebied van zoektechnologieën. Met onze zoek- en beheersystemen kunnen instituten over de hele wereld fantastische zoekproducten en -diensten bouwen. Een schat aan informatie wordt op deze manier gekoppeld aan hoogstaande, betrouwbare zoekoplossingen. Wij ondersteunen verschillende platforms en bieden uitgebreide opties aan op het gebied van interoperabiliteit. Daarnaast leveren we krachtige gereedschappen voor ontwikkelaars en klanten die aanpassingen, implementatie, beheer en administratie vereenvoudigen. MuseGlobal werkt nauw samen met de grootste uitgevers, technologie bedrijven, ondernemingen en online dienstverleners om samen effectieve zoekoplossingen voor hun gebruikers te maken.

Over Swets
Swets is nummer 1 in de wereld op het gebied van dienstverleningen voor abonnementen. Met ruim 100 jaar ervaring kunnen wij zowel voor klanten als voor uitgevers het beste halen uit de huidige, complexe informatiewereld. Swets heeft klanten in meer dan 160 landen, heeft meer dan 20 kantoren over de gehele wereld en beschikt over het meest uitgebreide en geavanceerde e-commerce platform dat op dit moment in zijn soort bestaat.

Swets is de laatste 2 jaar vertegenwoordigd in de '100 belangrijkste bedrijven in de Digital Content Industry', een lijst samengesteld door het blad E-Content Magazine. Daarnaast stond Swets in 2006 genoteerd op nummer 95 van de 'FEM Business top 500'. Swets is het enige bedrijf in de informatiebranche met een wereldwijd ISO 9001:2000 certificaat, een bewijs van onze uitstekende operationele procedures en dienstverlening naar onze klanten.

Sandra van Winsen
Communicatie

Swets
Swets Simplifies

Heereweg 347b
P.O. Box 830
2160 SZ LISSE
The Netherlands
T +31 (0)252 435 399
F +31 (0)252 415 888
E svanwinsen@nl.swets.com
I www.swets.com

ISO 9001:2000 Globally Certified - 2006 e-Content 100 Company

---- --