PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 02 mei 2007

Zorgen over veiligheid CS

De PvdA maakt zich zorgen over de veiligheid op en rond het Centraal Station. Uit de berichtgeving in de media over de brand in een treinstel vorige week op het Centraal Station, blijkt dat de routes voor de brandweer en andere hulpdiensten een paar keer per week worden gewijzigd. Daarbij komt dat de ruimte rondom het station beperkt wordt door de bouwwerkzaamheden.

Raadsleden Peter van Heemst en Marco Heijmen hebben hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W. Zij willen precies weten wat de risico's zijn van het steeds wijzigen van de aanrijdroutes. Peter van Heemst: "Je vraagt je toch af wat de kans is dat zo'n routewijziging niet door een hulpdienst wordt opgemerkt en of er in het verleden al eens problemen zijn geweest".

Afgezien van mogelijke verwarring over de routes is de manoeuvreerruimte in het CS-gebied erg beperkt geworden. Marco Heijmen: "Daarom willen we weten hoeveel ruimte er nodig is voor succesvolle evacuatie en/of adequate hulpverlening als dat nodig mocht zijn. Die zorg hebben we vooral op momenten dat het erg druk is". De PvdA wil weten of er voldoende geoefend wordt door de hulpdiensten met de politie, NS en de RET. Ook wordt gevraagd of het college inzicht wil geven in de veiligheidssituatie op en rond andere vervoersknooppunten.

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Peter van Heemst, 06-426 12 378

Marco Heijmen, 06-481 57 535

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl