Time : 13:53:54
Date : 02 May 2007
Sender Name: Orqua

ORANJEWOUD N.V. VERSTERKT DETACHERINGS ACTIVITEITEN MET OVERNAME NEXES

Antwerpen, 2 mei 2007 - De directie van Oranjewoud N.V. heeft in principe overeenstemming bereikt over de overname van NEXES Services B.V.. De detacheringsorganisatie is gespecialiseerd in de electrotechniek en ondersteunt opdrachtgevers in de sectoren beveiliging, industrie, infratechniek, telematica en utiliteit. Met de overname versterkt Oranjewoud N.V. wederom zijn detacheringsactiviteiten.

Vanuit het kantoor in Utrecht detacheert NEXES zijn medewerkers bij opdrachtgevers in heel Nederland. De organisatie is actief binnen de projectfasen advies & coördinatie, ontwerp, installatie, service &
onderhoud. Onder de paraplu van Oranjewoud N.V. is de ontwikkeling van NEXES gewaarborgd. De directie van Nexes: "In een tijdsbestek van enkele jaren is de organisatie uitgegroeid tot een van de grootste gespecialiseerde detacheerders binnen de elektrotechniek. Dankzij de toetreding tot Oranjewoud N.V. kunnen we een volgende stap zetten in de ontwikkelingsstrategie van de organisatie."

Eind vorig jaar versterkte Oranjewoud N.V. zijn
detacheringsactiviteiten reeds met de acquisitie van InterStep. Algemeen Directeur Gerard Sanderink: "De overname van NEXES is een nieuwe stap in de uitbreidingsstrategie van onze
detacheringsactiviteiten. TecQ, InterStep en NEXES vullen elkaar goed aan. NEXES detacheert met name medewerkers van MBO en HBO-niveau in de electrotechniek, terwijl InterStep zich met medewerkers van HBO+-niveau nadrukkelijk richt op andere bedrijfskolommen. Op korte termijn worden de detacheringsactiviteiten als aparte tak binnen het beursfonds gepositioneerd."

Over Oranjewoud N.V.
Oranjewoud N.V. is actief op het gebied van ingenieurs- en adviesdiensten. De organisatie is leverancier van kwalitatief hoogwaardige diensten op het brede terrein van infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, bouw, natuur en landschap, milieu en veiligheid, vastgoedzaken en sport- en vrijetijdsvoorzieningen. Oranjewoud verzorgt daarbij het gehele traject van studie, advies, ontwerp, planvoorbereiding en directievoering tot realisatie, beheer en exploitatie.
Oranjewoud N.V. is genoteerd aan de officiële Markt van Euronext NV te Amsterdam en is voor 89,45% in handen van Centric B.V.

Over Nexes
Met ruim 250 technici is NEXES binnen Nederland een van de grootste gespecialiseerde detacheerders in de elektrotechniek. NEXES is opgericht om opdrachtgevers te ondersteunen, middels het inzetten van technische expertise. Naast het technisch oplossend vermogen van de medewerkers staan daarbij betrouwbaarheid, representativiteit en communicatieve vaardigheden centraal. NEXES is gespecialiseerd in de elektrotechniek en haar aanverwante technieken. Om opdrachtgevers optimaal te kunnen ondersteunen en medewerkers interessante en afwisselende opdrachten te bieden, is de organisatie gesegmenteerd in vijf gespecialiseerde business units: Beveiliging, Industrie, Infratechniek, Telematica en Utiliteit.
Door deze indeling is NEXES dé partij voor zowel de specialistische als de technisch multidisciplinaire ondernemingen.