Gemeente Beuningen


Tijdelijke bestemming klooster Weurt gevonden
De bewonerscommissie Kloostertuin en de Stichting WoZoCo krijgen nog vóór 1 juli 2007 een ruimte in het klooster in Weurt tot hun beschikking. Een ander deel van het klooster wordt voor een periode van vijf jaar verhuurd aan cliënten van GGZ-Nijmegen. Op deze manier geeft Standvast Wonen een tijdelijke bestemming aan het klooster dat zij in eigendom heeft.

Het ene deel van het klooster wordt verhuurd aan GGZ-Nijmegen. De vleugel aan de Kerkstraat is bestemd voor de bewonerscommissie Kloostertuin en de Stichting WoZoCo.

Toekomstige bestemming
Het doel is om in de toekomst in het klooster een combinatie van zorg en ontmoeting te realiseren voor de bewoners van De Kloostertuin en andere bewoners uit Weurt. Eind 2006 bleek dat, ondanks de nodige inspanningen, het realiseren van het concept `Ontmoeting en zorg- en welzijnsdiensten binnen het klooster' voor veel organisaties nieuw en bijzonder is. De conclusie is dat het ontwikkelen van dit concept meer tijd vergt.

Ruimte voor ontmoeting
In de komende vijf jaar kan Standvast Wonen samen met andere partijen verder met het onderzoeken en uiteindelijk realiseren van de nadrukkelijke wens van velen: een plaats van ontmoeting, zorg- en welzijnsdiensten in het klooster in Weurt. Bewoners in De Kloostertuin en de Stichting WoZoCo hebben er consequent sterk op aangedrongen om binnen het klooster ontmoeting van de bewoners van De Kloostertuin mogelijk te maken. Standvast Wonen heeft deze behoefte volledig erkent en heeft daarom een deel van het klooster aan de bewonerscommissie en de Stichting WoZoCo beschikbaar gesteld.

Tijdelijke woonruimte
Omdat Standvast Wonen het andere deel van het monumentale klooster niet leeg wil laten staan, is naar een goede tijdelijke bestemming gezocht. GGZ-Nijmegen heeft Standvast Wonen benaderd met het verzoek tijdelijk van het klooster in Weurt gebruik te mogen maken. We hebben besloten op dit verzoek in te gaan. Met ingang van 1 augustus 2007 huurt GGZ-Nijmegen het klooster van Standvast Wonen. In het klooster krijgen zestien cliënten van GGZ-Nijmegen de komende vijf jaar een woonplek.

Buurtbewoners geïnformeerd
Afgelopen donderdag 26 april zijn de besturen van de bewonerscommissie Kloostertuin en de Stichting WoZoCo mondeling geïnformeerd over de tijdelijke bestemming van het klooster. De buurtbewoners hebben een brief ontvangen. Samen met GGZ-Nijmegen en in samenspraak met de Stichting WoZoCo en de bewonerscommissie Kloostertuin organiseert Standvast Wonen nog vóór de zomer een informatieavond voor de Kloostertuinbewoners en omwonenden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.standvast.nl.