NEN


Aan de slag met ISO 22000

dinsdag 1 mei 2007, 10:07

Begin juni publiceert NEN de nieuwe praktijkgids 'De 100 meest gestelde vragen over ISO 22000 -
Voedselveiligheidsmanagementsystemen'. De antwoorden in de gids omvatten veel inzichten, verhelderingen en ervaringen die waardevol zijn voor iedereen die met ISO 22000 in aanraking komt of ermee aan de slag gaat. Deze gids vormt daarmee een handig naslagwerk dat kan worden geraadpleegd in duizend-en-een situaties.


* Wat zijn de voordelen van ISO 22000?

* Wat zijn de verschillen met de 'Eisen voor een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem'?

* Is ISO 22000 geschikt voor de bereiding van maaltijden in instellingen en horeca?

* Kan ISO 22000 worden toegepast bij producenten van en handelaren in voedingssupplementen?

Zomaar wat vragen die in de gids aan bod komen. De vragen zijn ingedeeld op een manier die zo veel mogelijk aansluit bij de hoofdstukindeling van ISO 22000. Dit geldt vooral voor de hoofdstukken 4 tot en met 8; deze hoofdstukken belichten dezelfde onderwerpen als de corresponderende hoofdstukken in de norm.

HACCP, IFS, BRC, GMP+
Uiteraard wordt ook ingegaan op de relatie met andere richtlijnen voor voedselveiligheid, naast HACCP zijn dat bijvoorbeeld IFS, BRC, GMP+. Wilt u een goede indruk van de praktijkgids krijgen bekijk dan de inhoudsopgave (PDF).

Voorintekening
De praktijkgids 'De 100 meest gestelde vragen over ISO 22000 - Voedselveiligheidsmanagementsystemen' is begin juni leverbaar en kost EUR 29,50.
U kunt nu al voorintekenen voor een of meer exemplaren. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN-EN-ISO 22000:2005 nl (Norm) NPR-ISO/TS 22003:2007 en (Norm) NPR-ISO/TS 22004:2005 en (Norm) NEN Agro-FoodMail (Publicatie)