Amsterdam Oud Zuid


Archiefterrein: inspraakperiode van start

Het terrein van het voormalige gemeentearchief aan de Amsteldijk krijgt een nieuwe invulling. De bedoeling is dat op het Archiefterrein woningen, creatieve bedrijven, horeca en cultureel maatschappelijke functies komen. Ook wordt in het gebied ruimte geboden aan een school en mogelijk een nieuw onderkomen voor het Ostadetheater.

Impressie Archiefterrein
Artist's impression: Bureau diederendirrix

Na een geslaagde werkbijeenkomst met buurtbewoners eind vorig jaar is er weer een aantal stappen gezet. Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel heeft op 24 april het concept-stedenbouwkundig plan Archiefterrein en het voorontwerp bestemmingsplan Archiefterrrein vrijgegeven voor inspraak. De plannen liggen tijdens de inspraakperiode van 2 mei tot en met 12 juni ter visie op beide stadsdeelkantoren.

Informatieavond op 10 mei

Donderdag 10 mei organiseert het stadsdeel een informatieavond waarop tekst en uitleg wordt gegeven over het concept-Stedenbouwkundig Plan, het voorontwerp Bestemmingsplan Archiefterrein en de besluitvormingsprocedure. De informatieavond heeft de vorm van een inloopavond met verschillende informatiestands. Vertegenwoordigers van gemeente en stadsdeel zijn aanwezig om u persoonlijk te woord te staan en uw vragen te beantwoorden.

Informatieavond donderdag 10 mei

Tussen 19.30 en 22.00 uur

Locatie: Auditorium Diamantslijperij Asscher, Tolstraat 127

De inspraakavond is op dinsdag 22 mei van 20.00 uur tot 22.00 uur, eveneens in het Asscher-gebouw. Meer daarover leest u in de Stadsdeelkrant van 15 mei.