Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 mei 2007

Verkeersongevallen met letsel

Twente

Op 1 mei vonden op meerdere plaatsen in de regio Twente verkeersongevallen plaats, waarbij letsel is ontstaan. Het betreft de volgende locaties:

Almelo

Aanrijding om 18.15 uur tussen een 20-jarige Hengelose bromfietser en een 65-jarige Almelose automobilist op de Violierstraat in Almelo. De 65-jarige automobilist wilde op de Violierstraat ter hoogte van de kruising met de Rietstraat links af slaan en sorteerde voor naar links. De 20-jarige bromfietser haalde de 65-jarige op dat moment links in, waarbij een aanrijding ontstond. De bromfietser ging met onbekend letsel naar het ziekenhuis en kon na behandeling naar huis. (07-056663)

Wierden

Een 41-jarige Wierdense automobilist wilde om 19.45 uur achterwaarts uit een parkeervak aan de Korianderhof in Wierden wegrijden. Bij het achteruit rijden zag hij een 13-jarige fietsster uit Wierden over het hoofd en reed haar aan. Een 13-jarig meisje, dat bij de fietsster achterop zat raakte daardoor gewond en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Zij werd daar opgenomen. (07-056680)

Harbrinkhoek respectievelijk Albergen

Aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising Noordergraafsingel en de Ootmarsumseweg in Harbrinkhoek resp. Albergen omstreeks 14.45 uur. Een 82-jarige automobilist uit Albergen reed vanaf de Noordegraafsingel en verleende op genoemde kruising bij het linksaf slaan geen voorrang aan een 80-jarige automobilist uit Wierden. Bij de aanrijding die volgde, raakte een bij de 80-jarige inzittende, zijn 74-jarige echtgenote gewond. Zij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis in Almelo overgebracht en kon na behandeling weer naar huis. Beide auto's werden afgesleept en de kentekenbewijzen werden, vanwege de schade, door de politie ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-056563)

Wierden

Op de kruising Hogeluchtweg/Vriezenveenseweg/Industrieweg in Wierden stopte omstreeks 11.00 uur een 48-jarige man uit Zelhem met een vrachtwagencombinatie op de Industrieweg voor genoemde kruising om aan een passant de weg te vragen. Rechts naast hem stopte eveneens een 65-jarige fietsster uit Wierden. Beide betrokkenen reden gelijktijdig genoemde kruising op om rechtdoor over te steken, de Hogeluchtsweg in. Bij een flauwe bocht moest de chauffeur naar rechts invoegen. Daarbij zag de vrachtwagenchauffeur de fietsster over het hoofd en reed haar aan. De chauffeur merkte echter niets van de aanrijding en reed in eerste instantie door. Een toevallige passant sprak de chauffeur hier kort daarna op aan. De fietsster kwam door de aanrijding te vallen en raakte gewond. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen.

(07-056331)

Vriezenveen

Omstreeks 14.20 uur vond een aanrijding plaats op de Almeloseweg ter hoogte van de kruising met de N36 in Vriezenveen tussen drie personenauto's. Alle drie auto's reden over de Almeloseweg, komende vanuit de richting Vriezenveen. Door de afsluiting van de afslag Vriezenveen/Geesteren en Vriezenveen/Almelo op de N36 was er op de Almeloseweg veel verkeersdrukte. Een 70-jarige automobilist was voornemens op genoemde afslag links af te slaan en stond stil. Een hem achteropkomende 72-jarige automobilist reed hem van achteren aan, gevolgd door een daarachter rijdende 51-jarige automobilist, beiden uit Vriezenveen. De politie zoekt nog nader uit in welke volgorde de aanrijding gebeurde. De 72-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-056512)

Man bedreigt zijn ex

Enschede

De politie hield op woensdag 2 mei om 00.50 uur een 25-jarige Enschedeër aan, nadat hij bij zijn ex, een 24-jarige Enschedese, aan de woning kwam en haar bedreigde met de dood. Bij de komst van de politie was de 25-jarige al vertrokken, maar hij werd kort daarna rijdend in zijn auto in de Weegschaalstraat aangetroffen. De 25-jarige is voor nader verhoor opgesloten. (07-056763)

Stalking

Enschede

Een 22-jarige Enschedese deed op dinsdag 1 mei om 14.15 uur melding van stalking door een 26-jarige Hengeloër. De 22-jarige wordt al langere tijd door de verdachte gestalkt, nadat zij een korte tijd een relatie met hem heeft gehad in 2002. De 26-jarige bestookte de 22-jarige onophoudelijk met sms-jes en telefoontjes. Ondanks haar aangifte bleef de verdachte hiermee doorgaan. De politie stelde de 26-jarige in verzekering en sloot hem op voor nader verhoor. (07-036199)

Mishandeling

Enschede

Op woensdag 2 mei werd om 01.00 uur een mishandeling gemeld op de Oude Markt in Enschede. Getuigen hadden gezien hoe een passant een 15-jarige Enschedeër, zonder enige aanleiding, een klap in zijn gezicht gaf. Daarna gaf deze passant de vriend van de 15-jarige, een 17-jarige Enschedeër, een trap tegen zijn bil. Op aanwijzingen van een getuige kon de politie de verdachte, een 32-jarige Enschedeër aanhouden. De verdachte schold bij zijn aanhouding de agenten uit en was zeer recalcitrant. Hij is voor nader verhoor opgesloten. (07-056777)

Aangehouden wegens mishandeling

Enschede

De politie hield op dinsdag 1 mei een 14-jarige jongen uit Haaksbergen aan wegens mishandeling. De 14-jarige was na een gering voorvalletje op school in Enschede op 13 april jl. door het lint gegaan. Hij had daarbij een 13-jarige Enschedese medescholier behoorlijk getrapt. Daarna was hij op 25 april wederom na een klein voorvalletje op school aan het vechten gegaan. De politie heeft de 14-jarige in verzekering gesteld en opgesloten om hem te kunnen voorgeleiden voor de jeugdofficier van Justitie in Almelo. (07-053487)

Autokraker aangehouden

Enschede

Op dinsdag 1 mei werd om 10.15 uur gemeld dat een getuige had gezien hoe een man op de Calslaan in Enschede een autoradio achter een boom had weggelegd en vervolgens een winkel daar was binnen gegaan. Een beveiligingsmedewerker wees de agenten de autoradio aan en gaf aan dat de verdachte zich nog in genoemde winkel bevond. De agenten troffen deze persoon inderdaad in de winkel aan. Deze persoon, een 29-jarige man uit Enschede, kon geen goede reden voor zijn gedrag opgeven. De politie hield hem daarop op verdenking van diefstal van de autoradio aan. In zijn kleding trof de politie een life-hammer en een vijl aan. Genoemde goederen en de autoradio werden in beslag genomen. Bij navraag van zijn persoon bleek hij ook nog een vonnis van 75 euro te hebben openstaan. De 29-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (07-056264)

Getuige gezocht van diefstal kaas

Wierden

Op dinsdag 1 mei vond omstreeks 10.15 uur een diefstal plaats van een kaas bij een kaasboer aan de Burgemeester JC vd Bergplein in Wierden. Een getuige zag hoe een man de kaas van een stelling wegnam en deze mee naar buiten nam. Daar stapte de man met de kaas in een auto en reed weg. De getuige, een onbekend gebleven vrouw, had ook nog het kenteken van de auto genoteerd. Het zou gaan om een rode auto en de betreffende dader was man met een kaal hoofd. De eigenaar van de kaas, een 57-jarige Almeloër, deed aangifte van de diefstal van de kaas met een waarde van ongeveer 90 euro. De politie zou graag in contact komen met deze getuige en roept haar op zich te melden via 0900-8844. Ook andere getuigen die met betrekking tot deze zaak iets kunnen melden kunnen via genoemd nummer contact opnemen met de politie. (07-056340)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --