Ingezonden persbericht


IDS Scheer introduceert ARIS ArchiMate Modeler

Naadloze verbinding tussen ArchiMate framework en ARIS Platform biedt complete omgeving voor ontwerp en analyse van architecturen

Amsterdam, 2 mei 2007 - IDS Scheer, leverancier van softwareoplossingen voor Business Process Management, introduceert ARIS ArchiMate Modeler. Deze oplossing verbindt het ARIS Platform van IDS Scheer naadloos met het ArchiMate framework dat is ontwikkeld door het Telematica Instituut in Enschede. Hiermee kunnen bedrijven hun IT-activiteiten en bedrijfsvoering optimaal op elkaar afstemmen. De ARIS ArchiMate Modeler heeft van het Telematica Instituut al de certificering 'ArchiMate-compliant' gekregen. Deze innovatieve oplossing onderstreept de sterke positie van IDS Scheer op het vlak van Enterprise Architecture Management.

Een internationaal forum werkt continu aan verbetering van het ArchiMate framework. Als actief deelnemer aan dit forum speelt IDS Scheer een belangrijke rol voor de toekomstige ontwikkeling van ArchiMate. De naadloze verbinding van het framework met het ARIS Platform via ARIS ArchiMate Modeler biedt bedrijven een holistische omgeving voor het ontwerpen en analyseren van bedrijfsarchitecturen. Op die manier vult de ARIS ArchiMate Modeler het IDS Scheer-productaanbod op het vlak van architectuurbeheer uitstekend aan.

De implementatie van een bedrijfsarchitectuur vereist een verbinding tussen de high-level architectuur en de afzonderlijke implementatieconcepten. De verschillende standaardmethoden voor modellering binnen het framework bieden de benodigde specialisatie voor de high-level scope van ArchiMate. Door integratie van ARIS met platforms als SAP, Oracle, IBM en Microsoft èn verschillende ontwikkelomgevingen en Configuration Management Systems (CMDB's) ontstaat een bedrijfsarchitectuur die een actieve uitwisseling tussen bedrijven, architecturen en implementaties mogelijk maakt. Dit resulteert in aanzienlijk lagere Total Costs of Ownership (TCO) en zorgt voor de nodige flexibiliteit bij het ontwerp van bedrijfsarchitecturen. "De grote vraag naar ARIS ArchiMate Modeler bewijst dat deze oplossing voorziet in een behoefte", zegt Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur van IDS Scheer en verantwoordelijk voor productstrategie en -ontwikkeling. "ARIS ArchiMate Modeler is de ideale oplossing voor betrouwbaar architectuurbeheer met ARIS en ArchiMate."

"Het ArchiMate-forum en het Telematica Instituut zien de implementatie van ArchiMate door IDS Scheer als een belangrijke stap voor de acceptatie van ArchiMate in de markt", zegt Marc Lankhorst, senior wetenschappelijk onderzoeker en hoofd van de expertisegroep Service Architectures bij het Telematica Instituut. "De sterke positie van IDS Scheer op het gebied van beheer van bedrijfsarchitecturen en zijn omvangrijke klantenbestand dragen ongetwijfeld bij aan het internationale succes van ArchiMate."

###

Over IDS Scheer
Softwareleverancier en consultancybedrijf IDS Scheer (Saarbrücken, Duitsland) ontwikkelt oplossingen voor Business Process Management. Met het ARIS platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle van de bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de controle van processen met elkaar verbinden. IDS Scheer is in 1984 opgericht door Professor August-Wilhelm Scheer en bedient vanuit eigen vestigingen en in samenwerking met partners momenteel circa zesduizend klanten in ruim zeventig landen. In 2005 behaalde het bedrijf een omzet van 318 miljoen euro. Wereldwijd werken ongeveer 2.500 mensen voor IDS Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland).