Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 02-05-2007

Nekklachten door aanrijding
EMMEN Twee bestuurders hebben dinsdagmiddag nekklachten overgehouden aan een aanrijding op de Rondweg. Een 41-jarige man uit Emmen reed op de rondweg in de richting van de Nieuw Amsterdamsestraat. Voor hem reed een 39-jarige vrouw uit Emmen. De vrouw remde omdat er een politiemotor met optische- en geluidssignalen reed. De man uit Emmen kon niet op tijd remmen en botste op de bestuurster uit Emmen. Uiteindelijk bleek het nekletsel van beide bestuurders mee te vallen en beiden mochten na een bezoek aan het Scheperziekenhuis weer naar huis. (07-136345)

Skeelerende man aangereden
HOOGEVEEN Dinsdagavond is een 67-jarige man uit Dalen aangereden tijdens het skeeleren. De man skeelerde over het fietspad van de Zuidwoldigerweg. Een 38-jarige inwoonster uit Hoogeveen reed vanaf de Noorddreef een T-splitsing op die de skeelerende man op dat moment passeerde. De automobiliste zag de man niet op tijd door de laagstaande zon en kon hem daardoor niet meer ontwijken. De man is door ambulancemedewerkers ter plaatse behandeld. (07-136389)

Wegrijdende vrouw onder invloed aangehouden
HOOGEVEEN Dinsdagmiddag is een 54-jarige inwoonster uit Hoogeveen onder invloed van alcohol weggereden van een plaats ongeval. Ze is hiervoor aangehouden. De vrouw reed met haar auto de Tapuitlaan uit en wilde linksaf de Leeuweriklaan inrijden. Ze nam daarbij de bocht te ruim en botste tegen een geparkeerde auto. Vervolgens reed ze achteruit, waarna ze de auto voor de tweede keer raakte. Hierna reed ze weer vooruit en botste voor de derde keer op de geparkeerde auto. Deze liep daarbij aanzienlijke schade op. De vrouw reed vervolgens weg. Een oplettende getuige heeft het kenteken opgeschreven. Aan de hand van dat gegeven kon de politie het adres achterhalen en de vrouw aanhouden. Aan het bureau blies de vrouw 565 ugl. (bijna 1,3 promille). Er is proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt voor het verlaten van een ongeval en het rijden onder invloed van alcohol. (07-136286)

Politie onderzoekt inbraak fotozaak
MEPPEL - Dinsdagnacht omstreeks 1.30 uur is ingebroken in een fotozaak aan de Loberingemaat. Ter plekke bleek een ruit te zijn vernield. Er zijn vermoedelijk fotocamera's en geheugenkaarten gestolen. De eigenaar inventariseert de schade en doet daarna aangifte. De politie onderzoekt deze inbraak. (07-136437)

Jongens aangehouden na afsteken croftybommen
EMMEN - Dinsdagavond heeft de politie twee 15-jarige jongens uit Emmen en Erica aangehouden op de Schansstraat. Getuigen hebben gezien dat ze in de weer waren met zelfgemaakte croftybommen. Deze werden tot ontploffing gebracht. Op aanwijzing van deze getuigen konden de twee worden aangehouden. Ze zijn aan het bureau verhoord en kunnen een dagvaarding tegemoet zien. (07-136351)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.