Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Ian Knoop vertelt hoe hij vrijwilliger werd bij Cineac Feijenoord TV

Een medewerker van de OK-bank Feijenoord maakte mij attent op de vraag naar een programmamaker bij Cineac Feijenoord TV. Ik ben de OK-bank hier nog altijd dankbaar voor, geweldig!

Contact snel gelegd
Het contact met de twee coördinatoren van Cineac Feijenoord was snel gelegd en ik kon meteen beginnen. Ik interview het liefst; vraag het een en ander in soms korter gesprekken en we maken er opnamen van.

Onderwerpen
We vergaren nieuws in de deelgemeente Feijenoord over alle mogelijke onderwerpen. Laatst, rond de verkiezingen van de Provinciale Staten interviewden we een 20-tal mensen op de Afrikaandermarkt. Hoe ze bijvoorbeeld aankeken tegen deze verkiezingen. Ook één of twee politici uit de deelgemeente hebben we daarover gepolst. Een ander item ging over een echtpaar dat 60 jaar getrouwd is, thuis een gesprekje met ze gehad en dit ook gefilmd. Dan was er in de Enk de opening van het project De Schakel, voor kinderen die moeilijk aarden op school. Dit was een opening met veel speeches, van onder andere deelraadvoorzitter Dagmar Oudshoorn.

Samenstelling Cineac Feijenoord
Bij Cineac Feijenoord TV werken twee beroepskrachten (de coördinatoren) en voor de rest allemaal vrijwilligers. Ik ben wel onafhankelijk journalist, reporter eigenlijk. We werken verspreid over de hele week, soms ook s avonds en in het weekend. De druk kan soms erg hoog zijn, omdat er wel eens collegas uitvallen.

Enthousiast
Onlangs is Ian 60 jaar geworden, maar hij voelt zich als 20. Hij is inderdaad erg enthousiast, zit vol verhalen en ideeën en heeft zichtbaar plezier in het werk en de werkplek bij Cineac Feijenoord TV. Via de OK-bank volgde hij een editing-cursus (plakken en knippen van het filmmateriaal), waar hij veel aan heeft gehad. Van één uur materiaal blijft zon 4 minuten over voor uitzending, zegt hij.

Eerste allochtone gezin
Ians familie was misschien wel het eerste allochtone gezin in Vreewijk (1947). Zijn moeder kwam uit Schotland, en zij moest het maar redden in Nederland. Ze verdiende de kost als kapster, leerde snel Nederlands en integreerde goed in de samenleving.

Blij met OK-bank
Ian is blij met de OK-bank. Af en toe een telefoontje, hoe het gaat, dat is leuk! Ze geven je vertrouwen en respect. Het is prettig de OK-bank achter de hand te hebben: wil je begeleiding, wil je praten? Een cursus of een opleiding volgen? OK is de schakel en geeft absoluut een goed gevoel. Ik ben 100% vrijwilliger, vanaf juni 2005. Mijn contract loopt tot juni 2007. Eigenlijk ben ik er weer aan toe om aan de slag te gaan als freelancer.

Informatie
Wilt u ook vrijwilligerswerk doen, meldt u aan bij de OK-bank in uw wijk. Surf daarvoor naar www.ok-feijenoord.nl.