Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060713950

Vragen van de leden Jan de Vries en Ferrier (beiden CDA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het risicofonds verzekering praktijkonderwijs. (Ingezonden 1 mei 2007)


1
Is het u bekend dat doordat scholen voor praktijkonderwijs sinds 1 augustus 2006 onder het regime van de Wet op het voortgezet onderwijs vallen, dit voor hen inhoudt dat vanaf die datum de vrijwillige risicofondsverzekering primair onderwijs (PO) is geëindigd?


2
Klopt het dat aansluiting in beginsel mogelijk is bij het Risicofonds voor de verzekering voortgezet onderwijs (VO), maar alleen voor personen voor wie geen arbeidsongeschiktheid bestond voor de betreffende ingangsdatum bij het Risicofonds?


3
Wat vindt u ervan dat een inlooprisico voor een bepaalde groep, te weten degenen die al vóór
1 augustus 2006 arbeidsongeschikt waren, hiermee uitgesloten is?


4
Moeten schoolbesturen voor praktijkonderwijs, die werknemers hebben die al vóór 1 augustus 2006 arbeidsongeschikt zijn geraakt, zelf de kosten hiervan opvangen?


5
Zijn er daardoor praktijkscholen die in exploitatieproblemen kunnen komen of moeten snijden in hun personeelsbestand?


6
Deelt u de mening dat de schoolbesturen in geen enkel opzicht tekort zijn geschoten in het afsluiten van toereikende en passende verzekeringen om het ziekteverzuimrisico voor de medewerkers van de praktijkschool te dekken?


7
Bent u bereid voor de desbetreffende praktijkscholen alsnog een overgangsregeling te realiseren?