Gemeente Dongeradeel



---

Gemeentelijke producten en diensten via internet

Een aantal producten of diensten van de gemeente kunt u nu geheel digitaal aanvragen. Een verhuizing binnen de gemeente kan worden doorgeven via internet, een kopie van de WOZ-beschikking kan digitaal worden aangevraagd en uittreksels van de gemeentelijke basisadministratie en de burgerlijke stand kunnen via internet worden aangevraagd en betaald. Ga naar producten via DigiD

Sinds 2005 heeft de gemeente Dongeradeel een nieuw digitaal loket. Hierin is informatie over bijna alle gemeentelijke producten en diensten te vinden. Tot voor kort was het nog niet mogelijk producten, waarvoor men zich moet identificeren, ook digitaal aan te vragen. Reden voor de gemeente Dongeradeel om aan te sluiten bij DigiD. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem, waarmee de overheid op internet iemands identiteit kan verifiëren.

Door aansluiting bij DigiD en door de aanschaf van een internetkassa kan de gemeente Dongeradeel nu meer producten en diensten geheel digitaal aanbieden. De gemeente start op 1 mei met vier veelgevraagde producten en diensten. De komende jaren zal dit aantal verder worden uitgebreid.