Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Vernieling met breekijzer; aangehouden

Publicatiedatum: 2-5-2007 11:33:36

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft dinsdagochtend in de wijk Rijkerswoerd een 37-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou eerder die dag een conflict hebben gehad met zijn 32-jarige ex-vriendin uit Arnhem. Omstreeks kwart voor tien zou de verdachte de deur van de woning van de Arnhemse hebben geprobeerd open te breken. Hierbij zou een breekijzer zijn gebruikt waardoor er schade was ontstaan aan de deur. De vrouw schakelde de politie in. Toen agenten bij de woning aankwamen, was de verdachte daar nog aanwezig. Ook het breekijzer dat de Arnhemmer zou hebben gebruikt werd aangetroffen. De 27-jarige moest mee naar het politiebureau en is later met proces-verbaal op zak naar huis gestuurd. Door de Arnhemse is aangifte gedaan.
(07-068171)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Bromfietser gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 2-5-2007 11:33:11

ARNHEM - Een 27-jarige bromfietser uit Arnhem is dinsdagavond in zijn woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding. De man kwam omstreeks half negen op de kruising van de Eldenseweg met de Gelderse Rooslaan in botsing met een 27-jarige automobilist uit Arnhem. Op de kruising zou hij geen voorrang hebben verleend aan de voor hem van rechts komende automobilist. De 27-jarige kwam bij de aanrijding ten val en liep hierdoor een gebroken sleutelbeen op. Hij is naar het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem vervoerd. Geen van beiden had gedronken, aldus de politie.
(07-068648)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Politie houdt winkeldieven aan

Publicatiedatum: 2-5-2007 11:32:52

ARNHEM - De politie heeft dinsdagmiddag in Arnhem een drietal winkeldieven aangehouden. Omstreeks half één werden twee meisje van dertien en veertien uit Dodewaard in de kraag gevat toen ze bij een winkel aan de Kronenburgpassage diverse cosmetica-artikelen wilden stelen. Toen zij de winkel verlieten, ging het alarm af. Winkelpersoneel droeg het tweetal over aan de politie. Het duo is na verhoor aan hun ouders overgedragen en hangt een alternatieve straf via bureau Halt boven het hoofd.
Later die middag, omstreeks half drie, liep een veertigjarige vrouw uit Arnhem tegen de lamp bij een winkel eveneens aan de Kronenburgpassage. Hier zou de vrouw diverse kledingstukken hebben meegenomen zonder te betalen. Een beveiligingsmedewerker van de winkel schakelde de politie in die de vrouw meenam naar het bureau. De Arnhemse is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met haar gebeurt.
(07-068279 / 068370)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Motorrijder gewond na ongeval

Publicatiedatum: 2-5-2007 11:32:31

DE STEEG - Een twintigjarige motorrijder uit Velp is dinsdagochtend in De Steeg gewond geraakt na een aanrijding. De man is met nog onbekend letsel naar het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem gebracht. De aanrijding gebeurde omstreeks half acht toen een 41-jarige automobilist uit Westervoort op de Hoofdstraat linksaf een inrit wilde oprijden. Bij het afslaan zag de Westervoorter de motorrijder, die hem op dezelfde weg tegemoet kwam, kennelijk over het hoofd. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De Velpenaar kwam hierdoor ten val. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel.
(07-068035)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---