Gemeente Utrechtse Heuvelrug


10.000ste steenlegging Zorgcentrum Elim in Amerongen

Burgemeester Frits Naafs heeft woensdagmorgen samen met mevrouw Harteveld-Horsten, de langst wonende en oudste bewoonster, de 10.000ste steen van de nieuwbouw van 24 appartementen bij Zorgcentrum Elim in Amerongen geplaatst.

,,Het begrip veiligheid staat in uw Zorgcentrum voorop. De automatisering heeft in de loop van de jaren hard toegeslagen. Vandaar dat de nieuwe appartementen met alarmering, het zogenaamde zorgoproepsysteem, worden uitgerust. Ook gaat de verlichting aan als bewoners in het donker uit bed gaan. Dit verkleint de kans op ongelukken. Als deze nieuwbouw in december definitief is afgerond, start de renovatie van de huidige oude appartementen. In dit oude deel worden ook negen nieuwe verpleegappartementen ingericht. Dat renovatie dringend is gewenst komt omdat de oude appartementen in 1977 zijn gebouwd, ofwel dertig jaar geleden. Het spreekt voor zich dat deze appartementen niet meer voldoen aan de moderne technische eisen van dit moment. Daarnaast worden de appartementen aanzienlijk vergroot. Dit komt de leefbaarheid van de bewoners ten goede."

,,Als de gehele nieuwbouw/renovatie achter de rug is, mag met trots worden gesteld dat Zorgcentrum Elim tot het modernste en mooiste verzorgingshuis van de omgeving behoort, gelegen in een prachtige omgeving. Het is belangrijk dat oudere inwoners op een fijne manier van hun oude dag kunnen en mogen genieten. Uniek is de warme sfeer die uw zorgcentrum uitstraalt. Een bekende uitspraak is dat Christelijke zorg niet bestaat, maar dat de zorg wordt geleverd door mensen die Christen willen zijn. Deze achtergrond uit zich in de betrokkenheid die naar de medemens centraal staat. U geeft uw bewoners deze warme geborgenheid vanuit een christelijke levensbeschouwing.