Wageningen Universiteit

bezoekt wageningen Oezbeekse delegatie bezoekt Wageningen

30 apr 2007

Onderdeel: Wageningen UR
Nummer: N

Double degree - overeenkomst

Een delegatie van het Tashkent Institute of Irrigation and Melioration (TIIM) uit Oezbekistan heeft een bezoek aan Wageningen Universiteit en Researchcentrum, gebracht, waarbij een overeenkomst is getekend over een zgn. double degree voor studenten aan Wageningen Universiteit en TIIM. Het bezoek vond plaats op 26 en 27 april.

De overeenkomst tussen TIIM en Wageningen UR is ondertekend door de Rector van TIIM, prof. Toibjon Hudaybertdiev en prof. Martin Kropff van Wageningen Universiteit. De double degree-programmaâs aan Wageningen Universiteit betreffen de masteropleidingen (MSc programmes) Environmental Sciences en Geo-information Science.

In een double degree volgen studenten een masteropleiding in de betreffende vakgebieden aan beide instellingen. Daarmee doen de studenten internationale ervaring op. Dat kost veelal extra studietijd, maar minder dan het volgen van separate opleidingen. Bij goed gevolg verkrijgen zij van beide instellingen een diploma.

In de toekomst streeft TIIM ernaar om met steun van Wageningen UR in Oezbekistan uit te groeien tot een regionaal opleidingscentrum voor studenten uit de wijde regio van Centraal Azië, waaronder Afghanistan, China, India en Pakistan. Daarbij behoort ook een visiting professor, waarbij een Wageningse hoogleraar de internationale de staf van de Oezbeekse kennisinstelling gedurende een bepaalde periode komt versterken. Ook het opstarten van gezamenlijke onderzoeksprogrammaâs behoort tot de ambities van TIIM.

Het TIIM is opgericht in 1923. Momenteel telt de instelling ruim vierduizend studenten aan vijf faculteiten. TIIM is in Oezbekistan een leidende educatieve instelling die bij veel internationale projecten is betrokken. De instelling heeft internationale contacten met onder meer Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nieuw-Zeeland en Rusland.

Â