KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

2-5-2007

In Memoriam - Fred Moerman

Met verbijstering, onbegrip en overmand door verdriet hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van Fred Moerman. In de vroege namiddag van 30 april werd Fred op 49-jarige leeftijd, ten gevolge van een hersenbloeding, uit ons midden weggerukt.

Fred was niet alleen een grote steunpilaar in zijn gezin maar tevens één van de belangrijkste pijlers in onze vaderlandse zeilsport. Bescheiden maar tegelijk gedreven tot op het bot heeft hij velen van ons tot grote prestaties gebracht en was zijn visie op mens en beleid vaak even verfrissend als zijn altijd opgeruimd humeur.

In verschillende klassenorganisaties heeft hij, met de steun van zijn gezin, een belangrijke rol gespeeld en was hij meer dan eens de animator voor de grotere en internationale evenementen. Ook deze zomer had hij onder andere weer grootste plannen met het EK en WK Laser voor de kust van Scheveningen.

Daarnaast stond hij ook altijd klaar voor zeilers. Niet alleen zijn eigen zoons kregen de volle aandacht, ook zeilers in andere klassen konden altijd op de inzet en het professionele advies van Fred rekenen. En of het nu om coaching, transport of gewoon gezelligheid ging, Fred was er gewoon voor ons allemaal.

Op het gebied van topzeilen werkte Fred nauw samen met coach Mark Littlejohn in het project 2012. Een gedegen wedstrijdopleiding en trainingsprogramma voor de Laser Radial en Laser Standard klasse met als doel talentvolle jongeren te begeleiden op weg naar de Spelen van 2012.

Op zaterdag 5 mei start het tweede weekeinde van de United 4
wedstrijden in Medemblik. Voorafgaand aan de start van de races vindt om 09.30 uur een herdenkingsceremonie plaats voor het International Sailing Center. Zeilers, ouders, organisatoren en allen die Fred gekend hebben worden hierbij uitgenodigd tot het bijwonen van deze ceremonie.

Tevens zal gedurende het gehele evenement de United 4 vlag halfstok hangen. De Laserzeilers varen het evenement met een rouwband. Deze zijn bij de inschrijving af te halen. Ook andere zeilers en
medewerkers aan wedstrijden kunnen natuurlijk, als zij dat willen, aan hun verdriet en respect voor Fred op deze wijze uitdrukking geven.

E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl