BedrijfsautoRAI

Scania levert drie nieuwe lichtgewicht voertuigen aan Reedijk

(5/2/2007)
Scania heeft onlangs drie nieuwe voertuigen geleverd aan Joh Reedijk Internationaal Transportbedrijf B.V. in Greup, gemeente Mijnsheerenland. De vrachtwagens, alle drie van het type R420 light weight EGR EURO 4 met ADR zijn aangeschaft ter vervanging van drie Scania Streamline trekkers uit 1994. De nieuwe trekkers worden voornamelijk ingezet voor het vervoer van vloeibare chemicaliën.

Reedijk Internationaal Transport B.V. werd opgericht in 1937. Door de generaties heen heeft de onderneming zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van het transport van chemicaliën. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van ongeveer 50 tankwagens die speciaal voor dit transport geschikt zijn. Reedijk Internationaal heeft al sinds begin jaren â50 een solide relatie met Scania. Meer dan de helft van de voertuigen van Reedijk is dan ook van het Zweedse merk.

âOp de tellers van de drie oude voertuigen stond inmiddels ruim anderhalf miljoen kilometer, dus vervanging was nodigâ, vertelt Henk Reedijk, één van de drie broers die samen de directie van het transportbedrijf vormen. âBijkomend voordeel is de promotie van Euro 1 van de oude trucks naar Euro 4 van de nieuwe exemplaren. Deze nieuwe trucks voldoen aan de nieuwste eisen, zijn milieuvriendelijker en hebben een zeer laag eigen gewicht.â Voor Reedijk is dit lichte eigen gewicht een zeer belangrijke factor. Dat betekent automatisch dat voertuigen met een AdBlue-installatie afvallen, terwijl deze nieuwe Scaniaâs met vierbalgsluchtvering, de lichte opleggerkoppeling en de aluminium velgen uitstekend voor hun taak geschikt zijn. Henk Reedijk vervolgt: âWij geloven niet in AdBlue, de volgende Scania is ongetwijfeld een Euro 5 met EGR.â

Reedijk doet het onderhoud van de wagens in eigen beheer. De vrachtwagens komen bij Reedijk vrijwel dagelijks in contact met gevaarlijke stoffen en daarom beschikt Reedijk over een eigen reinigingsinstallatie voor de trucks.