Politie Haaglanden

Persberichten 02 mei

Haaglanden, 02-05-2007

Linksaf de Put in
Den Haag - Vanaf de Calandstraat linksaf de Parallelweg inslaan is verboden. De politie controleerde dinsdag 1 mei tussen 16.00 en 21.30 uur de automobilisten op deze verkeersovertreding. In nog geen half uur negeerden 17 automobilisten dit verbod en sloegen toch linksaf viaduct de Put in. Op deze locatie ondervinden weggebruikers dagelijks overlast van automobilisten die dit verbod negeren. Het kruispunt komt hierdoor regelmatig vast te staan. Vooral het openbaar vervoer heeft hier last van. In totaal kregen 63 automobilisten een bekeuring.

Hennepkwekerij 132 planten
Den Haag - Naar aanleiding van een tip controleerden agenten op dinsdag 1 mei rond 12.00 uur een woning aan de Boerenstraat. In deze woning troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij aan, met in totaal 132 planten. Ook bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De kwekerij is ontruimd en de politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de eigenaar.

Beter een goede buur dan een
Den Haag - Een burenruzie liep dinsdag 1 mei rond 19.15 uur in de Breedstraat uit op een steekpartij. Een 31-jarige man kreeg in het portiek ruzie met zijn 46-jarige buurman. Hierop volgde een worsteling. De ruzie zette zich later voort voor de deur van de 46-jarige, waarbij hij het 31-jarige slachtoffer neerstak. De GGD vervoerde het slachtoffer met messteken in het hoofd en arm naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij weer naar huis. De politie hield de verdachte aan en onderzoekt de aanleiding van dit voorval.

Oma en kleinkind gewond
Den Haag - Een 57-jarige vrouw en haar vier jaar oude kleindochter uit Den Haag raakten dinsdag 1 mei rond 17.30 uur gewond, nadat een 58-jarige vuilniswagenchauffeur op de Doedijnstraat tegen de vrouw en haar kleinkind reed. De vrouw wilde met haar kleinkind voor de vuilniswagen de weg oversteken, maar zij werd daarbij aangereden door dit voertuig waarna zij vielen. Het been van het vier jaar oude meisje moet vijf weken in het gips. Verder had zij geen letsel. Haar oma ligt nog in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van dit ongeval.

Bejaarde struikelt en breekt knieschijf
Den Haag - Een 75-jarige dame uit Den Haag hoorde1 mei om 12.45 uur tijdens het oversteken van een voetgangersoversteekplaats op het Prins Willemplein een auto met hoge snelheid aankomen. Ze versnelde daarom haar pas, maar struikelde en kwam met haar knie op de stoeprand terecht. Toegesneld ambulancepersoneel constateerde dat de dame haar knieschijf had gebroken en vervoerde haar naar het Bronovo Ziekenhuis.

Agressieve eigenaar van agressieve hond aangehouden Den Haag - Een politieagent die in de Tesselstraat op 1 mei om 20.10 uur werd gebeten door een hond, heeft het beest, toen het weer wilde toehappen, onder controle gebracht met pepperspray. Op dat moment kwam de eigenaar naar buiten en bedreigde de agent. De 45-jarige man uit Den Haag is aangehouden wegens belediging en bedreiging van een politieagent.

Nep-vuurwapens op het strand
Den Haag - Een 18-jarige Hagenaar die op 1 mei om 04.00 uur op het De Savornin Lohmanpad aan agenten vroeg of hij even mocht bellen, werd aangehouden voor het vernielen van strandstoelen en het stichten van een vuurtje op het strand. De agenten troffen ook een tas aan met twee replicas van vuurwapens. De verdachte had een aanmaakblok in zijn hand en verklaarde dat anderen het vuurtje hadden gesticht en de tas hadden achtergelaten. De politie stelt een onderzoek in naar de ware toedracht.

Hardleerse bestuurder
Den Haag - Tegen beter weten in bestuurde een 26-jarige automobilist uit Nootdorp dinsdagmiddag 1 mei zijn auto terwijl hij aan het bellen was. Agenten betrapten hem hierop toen hij over de Koninginnegracht reed. Bij de staandehouding verklaarde de man dat hij zijn rijbewijs thuis had laten liggen, maar al snel bleek dat z'n rijbewijs kortgeleden was ingevorderd. Na een bezoek aan het politiebureau kon de man lopend naar huis met een bekeuring op zak voor het niet handsfree bellen en het rijden met een ontzegging voor drie maanden. De auto kan hij samen met iemand met een geldig rijbewijs komen ophalen.

Dronken man vernielt terras
Den Haag - Politieagenten kregen dinsdagavond 1 mei rond 20.30 uur een melding dat een klant het terras aan de Turfmarkt vernielde en gasten bedreigde. Ter plaatse werd een man aangewezen die zij vervolgens in tramlijn 16 zagen stappen. Bij de halte aan het Leeghwaterplein werd de 30-jarige Haagse verdachte uit de tram gehaald. De Hagenaar werd mee naar het bureau genomen waar hem openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde ten laste werd gelegd.

Politiehulp pakt verkeerd uit voor verdachte
Den Haag - Dat de politie niet altijd je beste vriend is, weet een 29-jarige verdachte uit Frankfurt nu ook. Een politieman zag een bestuurder in een auto met een buitenlands kenteken vanmorgen woensdag 2 mei rond 04.00 uur tegen de rijrichting achteruit in de Lange Houtstraat rijden. De auto had aanzienlijke schade. Omdat de politieman dit niet vertrouwde, alarmeerde hij zijn collega's. Een politie-eenheid zag korte tijd later op een parkeerstrook aan de Prinsegracht een auto met een Duits kenteken staan. De bestuurder wilde net een lekke voorband verwisselen en kon daar wel wat hulp van de agenten bij gebruiken. De agenten zagen dat de gehele zijkant van de wagen verse aanrijdingsschade had en vroegen de man om opheldering. De verdachte ontkende in alle toonaarden hier iets vanaf te weten. Hij had de auto net gekocht, maar had helaas geen contactsleutel en startte de auto met een schroevendraaier. Plotseling had de man geen behoefte meer aan politiehulp en zette het op een lopen. Ver kwam hij niet en werd al snel in de kraag gevat en overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de man wel degelijk een aanrijding had veroorzaakt, want in de Lange Houtstraat waren diverse paaltjes beschadigd en werden sporen van de autolak op de paaltjes aangetrokken. Ook had de auto valse kentekenplaten en stond de Frankfurter gesignaleerd voor een bedrag aan ruim 1.900 en 10 dagen hechtenis

Man gewond na aanrijding
Wassenaar Een 27-jarige man uit Wassenaar raakte gisteren dinsdag 1 mei om 14.00 uur gewond na een kopstaart aanrijding op de Noordelijke Randweg N 14. Bij de aanrijding waren twee voertuigen betrokken die nagenoeg geen schade opliepen. Alleen een passagier die in het voorste voertuig zat klaagde over ernstige pijn in de onderrug. Hij moest uit het voertuig geknipt worden om hem in goede positie te kunnen vervoeren naar het Westeinde ziekenhuis.

Voor de derde keer
Rijswijk Een 54-jarige automobilist uit Wassenaar werd dinsdag 1 mei om 20.00 uur aangehouden op de Laan van Hoornwijck. De man had te veel gedronken en blies 290 ugl. Aangezien het de derde keer binnen vijf jaar was dat de man was aangehouden wordt er een onderzoek ingesteld naar zijn rijvaardigheid.

Gevalletje waterschade
Rijswijk Doordat het water bij de onderburen via het plafond naar beneden kwam ontdekte Politie Haaglanden woensdag 2 mei om 02.40 uur in een woning aan de Henri Ter Hallsingel een hennepkwekerij. De kwekerij bevatte circa 150 planten. De politie nam de planten en de volledige apparatuur in beslag. Beide bewoners, 19 en 29 jaar, werden aangehouden. In de woning hadden de bewoners de grond afgedekt met een plastic zeil waar de planten op stonden. Doordat het zeil niet geheel waterdicht was, lekte het water door de vloer heen. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In dit geval was er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidde tot een brandbare en zeer gevaarlijke situatie. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Rijswijk via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Verkeerszondaar betrapt
Poeldijk Een 27-jarige automobilist uit Den Haag raakte dinsdag 1 mei om 07.40 uur zijn rijbewijs kwijt. Politieagenten zagen de man in Den Haag rijden en zagen dat de man er een agressieve rijstijl op na hield. Op sommige stukken reed de man 80 km/uur, haalde diverse keren rechts in. Op de Nieuweweg in Poeldijk reed de man 105 km/uur en haalde hij wederom een aantal keren rechts in. Nadat de man was staande gehouden, werd zijn rijbewijs vanwege zijn gevaarlijk rijgedrag ingevorderd.

Veel schade bij kopstaart-aanrijding
Naaldwijk Een 32-jarige automobiliste uit Den Haag veroorzaakte dinsdag 1 mei om 18.00 uur een fikse aanrijding op de Burgemeester Elsenweg. De vrouw botste op een rij stilstaande personenautos waardoor uiteindelijk vier autos beschadigd raakten. De bestuurster werd meteen hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis.

Auto te water
Wateringen Een 37-jarige automobilist uit Den Haag raakte woensdag 2 mei om 21.30 uur met zijn auto te water. De man reed over de Dorpskade en werd ingehaald door een andere automobilist die de wagen van de man schampte. De bestuurder schrok hier zo van dat hij pardoes het water in reed. Een takelwagen takelde het zwaar beschadigde voertuig van de man weer op het droge. De man raakte niet gewond en kon op eigen gelegenheid de kant op klimmen.

Auto op fietspad: oproep getuigen
Delft - Een automobilist negeerde zaterdag 28 april omstreeks 20.50 uur een stopteken van de politie bij een verkeerscontrole op de kruising Van Vredenburchweg met de Prinses Beaxtrixlaan in Rijswijk. De automobilist reed met zijn blauwe Daihatsu met hoge snelheid richting Delft en negeerde daarbij verschillende rode verkeerslichten. Gekomen bij de Provinciale weg in Delft week de bestuurder naar rechts en reed het fietspad op. Vermoedelijk reed de bestuurder op het fietspad met een snelheid van ongeveer 70 km/uur. Twee tegemoetkomende fietsers kregen de schrik van hun leven en konden het tegemoet komende voertuig ternauwernood ontwijken. Op de Van Schuijlenburgweg in Delft bracht de 48-jarige bestuurder uit Delft zijn auto tot stilstand en werd hij aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie wil graag in contact komen met de twee nog onbekende fietsers die moesten uitwijken voor deze blauwe Daihatsu. Zij kunnen contact opnemen Bureau Verkeer via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen straatroof
Delft Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een straatroof op dinsdag 1 mei om 21.50 uur. Een 46-jarige vrouw pinde geld bij een bank aan de Hof van Delftlaan. Nadat de vrouw geld had gepind liep zij via de Kempenaerstraat richting haar woning. Aan het einde van de straat werd zij door twee personen ingehaald die de vrouw aanspraken en haar portemonnee opeisten. Een van de twee bedreigde daarbij de vrouw met een mes. Zij gaf uiteindelijk haar geld af waarna beiden verdachten wegrenden in de richting van de Hof van Delftlaan. Signalement van de verdachten is als volgt:

· verdachte een: leeftijd circa 15 jaar, lengte 165-175 cm, smal gezicht, kort blond haar.

· Verdachte twee: Eveneens 15 jaar, lengte 165 cm, bol rond gezicht en een licht getinte huidskleur. Deze jongen droeg een capuchon. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Veelpleger aangehouden
Delft Een 43-jarige Delftenaar werd dinsdag 1 mei om 15.30 uur aangehouden in een winkel aan de Troelstralaan. De man werd betrapt op het moment dat hij de winkel wilde verlaten met enkele winkelgoederen. De man is een zogenaamde veelpleger en wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Baldadige studenten
Delft Twee studenten (22 en 23 jaar) kregen woensdag 2 mei een proces-verbaal voor baldadigheid. Politieagenten zagen de twee met een wegafzetting lopen over de Westlandseweg. De mannen verklaarden dat zij die elders hadden weggenomen. Beiden kregen een proces-verbaal en moesten de wegafzetting weer terugplaatsen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Zoetermeer Politieagenten troffen woensdag 1 mei om 07.50 uur in een woning aan de Lavendeltuin een hennepkwekerij aan. In een van de kamers stonden 50 hennepplanten. De politie nam de hennepplanten in beslag. Naar de bewoner wordt nog een nader onderzoek ingesteld.

Jeugdige wildplasser
Zoetermeer Een politieagent zag dinsdag 1 mei om 15.30 uur dat een jongen (10 jaar) tegen de gevel van het politiebureau aan het Burgemeester Wegstapelplein stond te urineren. Hij sprak het ventje daarop aan en droeg hem over aan zijn inmiddels gewaarschuwde moeder die voor een passende straf zou zorgen.

Verdachte heling bromfiets aangehouden
Zoetermeer Politieagenten hielden dinsdag 1 mei om 16.40 uur op de Violiervaart een 16-jarige Zoetermeerder aan. De jongen reed op een snorfiets, die zoals na controle bleek, van diefstal afkomstig was. Hij verklaarde dat hij de snorfiets had geleend van een onbekende persoon. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid.

Raceauto in beslag genomen
Zoetermeer Politieagenten hielden dinsdag 1 mei om 20.40 uur een 21-jarige Zoetermeerder aan. De man was met een omgebouwde Volkswagen Golf tegen een lantaarnpaal op de Lansinghageweg gebotst. In het voertuig was een metalen kooiconstructie gelast en waren alle andere apparatuur zoals snelheidsmeters e.e.d verwijderd. De man kreeg een proces-verbaal.

Rijbewijs kwijt na te hard rijden
Zoetermeer Een 23-jarige automobilist uit Zoetermeer raakte dinsdag 1 mei om 21.20 uur zijn rijbewijs kwijt. De man reed met een snelheid van 151 km/uur om over de Oostweg. Ter plaatse geld een maximumsnelheid van 80 km/uur. De man kreeg een proces-verbaal.