Politie Groningen

Dinsdag 2 mei 2007

Provincie Groningen, 02-05-2007

Groningen: man onder heftruck

Een 58-jarige man uit Almkerk is dinsdagochtend op de Grote Markt gewond geraakt. De man was aan het werk met een vorkheftruck. Hij laadde biercontainers in een vrachtwagen. Op een gegeven moment gleed een biercontainer van de heftruck, waardoor het voertuig uit balans raakte. De heftruck sloeg achterover en de bestuurder raakte bekneld. De brandweer heeft de man bevrijd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar het voorval.

Groningen: bromfietsers gecontroleerd

De politie controleerde dinsdagavond aan de Gentiaanstraat een 18-jarige snorfietser uit Groningen. De man reed op een snorfiets zonder verzekeringsplaatje. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs of certificaat. Voor beide overtredingen kreeg de Stadjer een bekeuring. Tussen de Beide Markten werd dinsdagavond een 47-jarige bromfietser uit Groningen gecontroleerd. Hij reed op een plek waar hij niet mocht rijden. Bovendien droeg hij een niet goed gekeurde helm en kon hij geen papieren tonen. Ook deze Stadjer krijgt twee bekeuringen.

Groningen: valse naam

Een 45-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De man werd in de Dierenriemstraat gecontroleerd. Hij liep daar ogenschijnlijk doelloos rond en hield zich verdacht op. Hij kon geen identiteitsbewijs tonen. Agenten dachten een mes bij zijn broekband te zien. Bij fouillering verzette de man zich hevig. Hierop werd hij aangehouden. Op het bureau bleek dat hij bovendien een valse naam had opgegeven. De politie maakt proces verbaal op voor het opgeven van een valse naam, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, het voorhanden hebben van een mes en verzet bij de aanhouding. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: fietsendief betrapt

Een 41-jarige man uit Groningen is dinsdagochtend op heterdaad betrapt, toen hij een fiets wilde stelen. De man had een fiets weggenomen van het Damsterdiep. De fiets was vanuit een café even buiten gezet, om de terrasstoelen en tafels naar buiten te kunnen brengen. Door personeel van het café werd gezien, dat de Stadjer er plotseling met de fiets vandoor ging. Hierop is de man aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Den Andel: automobilist rijdt sloot in

Een 43-jarige automobilist uit Westernieland raakte dinsdagmorgen gewond bij een verkeersongeval in Den Andel. De man was op de Teenstraweg bij het achteruitrijden tegen een boom gebotst en daarna in een sloot tot stilstand gekomen. De bestuurder werd voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeluk ligt mogelijk in een epileptische aanval van de bestuurder.

Wildervank: jongeren in verzet

Twee broertjes van 15 en 16 jaar uit Wildervank waren het er dinsdagavond niet mee eens dat ze door de politie werden opgepakt wegens vernielingen. Het tweetal was er met een nog onbekende derde persoon vandoor gegaan nadat de politie hun aan de Oeverloper had betrapt op het aanrichten van vernielingen. De beide broers werden even later achter een boerderij in de omgeving gevonden. De aanhouding verliep evenwel niet zonder slag of stoot. Met name de 16-jarige was het helemaal niet eens met de handelwijze van de politie en schopte een van de agenten. Eenmaal geboeid bleven de heren luidkeels hun ongenoegen kenbaar maken daarbij de politiemensen voor van alles en nog wat werden uitgemaakt. Het tweetal mocht de nacht in een politiecel doorbrengen.

Veendam: fietser gewond

Een 52-jarige inwoner van Veendam raakte dinsdagmiddag gewond bij een aanrijding op het Prins Hendrikplein in zijn woonplaats. De man werd op zijn fiets geraakt door een automobilist, een 40-jarige plaatsgenoot. De fietser liep vermoedelijk letsel aan de borststreek op en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Kort voor deze aanrijding speelde zich op het Prins Hendrikplein nog een soortgelijk incident af. Het 31-jarige slachtoffer van deze aanrijding kon ter plaatse worden behandeld.

Mensingeweer/Adorp: rijbewijs kwijt

Een 27-jarige motorrijder uit Leek kon dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren. Een videosurveillance van de politie zag dat de man met een snelheid van meer dan 70 kilometer per uur door Mensingeweer over een gedeelte reed waar 30 kilometer is toegestaan. Buiten het dorp draaide de man de gaskraan nog wat meer open en lapte met ruim 120 kilometer het maximum van 60 aan de laars. Bij Adorp werd een personenauto ingehaald via de doorgetrokken streep en ook verder vertoonde de man allerlei gevaarlijk gedrag zoals kleven en slingeren. De man mocht de agenten zijn rijbewijs overhandigen. De Leekster, chauffeur van beroep, verklaarde dat hij in een roes had gehandeld. Ook een 21-jarige inwoner van Bedum raakte dinsdag het roze document kwijt. De automobilist, een zogenaamd beginnend bestuurder, werd door de videosurveillance van de politie op de Munnikeweg bij Adorp geklokt op een gemiddelde snelheid van 119 kilometer per uur, bijna 60 kilometer te hard.

Zevenhuizen: minimotor van de weg

Een 21-jarige inwoner van Niebert passeerde dinsdagmiddag in Zevenhuizen op een minibike, zonder helm, in kennelijke onwetendheid een snelheidscontrole van de politie. Toen de bestuurder van het minimotortje wel de politie ontdekte, verdween hij achter een woning. Hij kwam te voorschijn toen agenten de minibike daar wilden wegnemen. De man kan een aantal bekeuringen tegemoet zien. De minibike is in beslag genomen.