Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Fietsster (20) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 2-5-2007 10:09:45

HOEVELAKEN - Een twintigjarige fietsster uit Hoevelaken is dinsdagmiddag op de Oosterdorpsstraat in haar woonplaats gewond geraakt nadat ze was aangereden door een auto. De Hoevelakense had vermoedelijk een arm uit de kom en is naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Volgens getuigen en betrokkenen was de fietsster vanaf de Oosterdorpsstraat linksaf een inrit ingereden. Daarbij had ze een achteropkomende auto, bestuurd door 45-jarige vrouw uit Zwartebroek, kennelijk over het hoofd gezien. Geen van de betrokkenen had gedronken, aldus de politie.
(07-068532)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee gewonden naar ziekenhuis na ongeval

Publicatiedatum: 2-5-2007 10:08:46

GARDEREN - Na een verkeersongeval op de Koningsweg in Garderen zijn dinsdagmiddag twee gewonden naar het ziekenhuis afgevoerd. De slachtoffers waren de bestuurder en de bijrijder, een 34-jarige man uit Weert en een 37-jarige man uit Westerbork. Een derde inzittende, een 28-jarige man uit Alkmaar, kwam met de schrik vrij. De auto waarin ze zaten was total-loss geraakt. Het ongeval gebeurde rond kwart over drie toen de Weertenaar bij het nemen van een bocht de macht over het stuur verloor. De wagen vloog daardoor uit de bocht, raakte twee bomen en kwam vervolgens aan de andere kant van de weg tot stilstand. De beide slachtoffers werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht en ter observatie opgenomen. Uit politieonderzoek was niet gebleken dat de bestuurder had gedronken. De man had vermoedelijk de bocht verkeerd ingeschat.
(07-068432)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Klapband op A1: busje over de kop

Publicatiedatum: 2-5-2007 10:07:51

STROE - Als gevolg van een klapband is dinsdagmiddag op de A1 bij Stroe een busje over de kop geslagen en op zijn kant terecht gekomen. De bestuurder, een 48-jarige man uit Amsterdam, was daarbij met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde even voor één uur. Volgens de verklaring van de Amsterdammer had hij toen hij op de linker rijstrook reed een klapband gekregen. In een poging op de vluchtstrook tot stilstand te komen was hij de macht over het stuur verloren waarna zijn wagen over de kop sloeg en op de zijkant terecht kwam. Ander verkeer was daarbij niet geraakt. De man had kans gezien zelf uit de auto te klimmen en bleek niets te mankeren. De politie stelt een technisch onderzoek in aan de wagen van de Amsterdammer. Van drankgebruik was niet gebleken, aldus de politie. (07-068290)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt rijbewijs af van Edese na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 2-5-2007 10:06:45

EDE - De Edese politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs afgepakt van een 49-jarige automobiliste uit die stad nadat ze onder invloed had gereden. Bij de vrouw werd een alcoholpromillage gemeten van 2,8. Dat is bijna vijfenhalf keer zoveel als is toegestaan. De politie was getipt door een aantal andere weggebruikers die de Edese slingerend over de weg hadden zien rijden. Daarbij zou het in enkele gevallen bijna tot aanrijdingen zijn gekomen. Op aanwijzen van de getuigen werd de vrouw omstreeks één uur nabij haar woonadres aangetroffen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(07-068289)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Amersfoorter gewond bij bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 2-5-2007 10:05:45

EDE - Bij een bedrijfsongeval aan de Verlengde parkweg in Ede is dinsdagmiddag een 24-jarige man uit Amersfoort gewond geraakt. Het slachtoffer was rond het middaguur tijdens bouwwerkzaamheden van een trap van ongeveer 1.80 m hoogte gevallen. De man was daarbij ongelukkig op een haspel terecht gekomen en kampte onder meer met letsel aan zijn elleboog. Met behulp van een hoogwerker van de brandweer is de Amersfoorter in veiligheid gebracht. Daarna is de man per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de Arbeidsinspectie ingeschakeld.
(07-068244)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053