Universiteit Nyenrode

Lorraine Uhlaner nieuwe MBA directeur Nyenrode

Breukelen, 2 mei 2007 Lorraine Uhlaner is de nieuwe Directeur MBA programmas van de Nyenrode Business Universiteit. Uhlaner, Amerikaanse van geboorte, wordt in die hoedanigheid verantwoordelijk voor het International MBA en het Part-time MBA. Daarnaast zal zij binnen de Nyenrode faculteit de kennis op het gebied van Entrepreneurship verder mee ontwikkelen, waarbij zij bijzondere aandacht zal hebben voor het terrein van familiebedrijven. Het International MBA van Nyenrode was het eerste in zijn soort in Nederland en bestaat dit jaar 25 jaar.

Prof.dr. Jack van der Veen, Associate Dean Degree Programs van Nyenrode: Centraal in de onderwijsfilosofie van Nyenrode staat het opleiden van ondernemende managers die waar ook ter wereld in staat zijn om succesvol te opereren. De combinatie van Lorraines inhoudelijke vakkennis op het gebied van ondernemerschap en haar rol als directeur van de MBA programmas is in het licht van die filosofie ideaal. Ik heb er daarnaast alle vertrouwen in dat zij het internationale aspect van beide programmas verder weet te versterken.

Over Lorraine Uhlaner
Lorraine Uhlaner was in haar vorige functie directeur van het European Family Business Institute, ondergebracht bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij is nauw betrokken bij diverse Nederlandse en internationale onderzoeksprojecten op het gebied van entrepreneurship en family business en heeft als huidige onderzoeksfocus responsible ownership. Na haar studie Experimentele Psychologie aan Radcliffe College (Harvard University), en aan de Universiteit Leiden, is Uhlaner gepromoveerd op het gebied van Organisatie Psychologie aan de University of Michigan Ann Arbor, USA. Uhlaner heeft vele publicaties op haar naam staan, waaronder een aantal boeken en artikelen in diverse internationale tijdschriften. Daarnaast was zij co-auteur van het boek Dynamic Management of Growing Firms: A Strategic Approach (1998).

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, en NIVRA-Nyenrode verzorgt opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van accountancy en controlling. Het Master of Science in Management programma van Nyenrode werd in
2005 uitgeroepen tot beste master van Nederland. Centraal in de onderwijsfilosofie van Nyenrode staat de combinatie van kennisoverdracht, praktijkervaring en ontwikkeling van sociale vaardigheden. Deze combinatie ziet de universiteit, en met haar het bedrijfsleven, als cruciaal voor het succesvol zijn in leidinggevende posities. Nyenrode studenten in het MSc-programma hebben volgens onderzoek van het tijdschrift Nobiles in 2006 het hoogste EQ van de Nederlandse universitaire studenten. Het Part-time MBA programma behaalde in juni 2006 een toppositie in Nederlandse ranglijsten, en het International MBA programma stond in januari 2007 in de Financial Times Global MBA rankings top 100.

Nyenrode ontwikkelt daarnaast executive programmas voor het ambitieuze MKB en beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen. De Nyenrode Research Group coördineert het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit, waarbij de toepasbaarheid van dit onderzoek nauwlettend in het oog wordt gehouden.

Zie voor meer informatie www.nyenrode.nl


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (