KNHS


Harrys Horse steekt het Para Equestrian Team in het oranje
2 mei 2007
paraequestrianteam2007klein

Tijdens het Youth Dressage Festival 2007 in het Koninginnedagweekend, heeft de firma Harrys Horse het voltallige Para Equestrian Team in het nieuw gestoken. Harrys Horse is leverancier van alle denkbare artikelen voor paard en ruiter. Alle ruiters uit het A en B kader van het Para Equestrian Team, maar ook de talentengroep en de leden van het begeleidingsteam zijn door Harrys Horse voorzien van een jas, poloshirts en T-shirts.
De helder oranje kleding is bedrukt met het Para Equestrian logo. Bondscoach Diederik Wismeijer is blij met de kleding: We zijn ambitieus en willen niet alleen in de dressuurring goed presteren, maar ook daarbuiten gaan we voor een professionele presentatie. Deze teamoutfit van Harrys Horse draagt daar wezenlijk aan bij.

Het zonovergoten wedstrijdterrein van Ruiter Sport Centrum West-Brabant vormde een prachtig decor om de nieuwe teamkleding te presenteren. Er werd natuurlijk ook nog serieus dressuur gereden. Behalve aan de Young Riders, Junioren, ponyruiters nationaal en internationaal, bood het Festival ook aan ruiters met een lichamelijke beperking startgelegenheid. Aan de wedstrijd, formeel aangewezen als observatiewedstrijd, namen uiteraard de A en B kaderleden Sabine Peters, Sjerstin Vermeulen, Ineke de Groot, Gert Bolmer en Sandra Groenenveld deel. Maar ook Mette van Dongen, Lotte Krijnsen en Vincent Ruiter uit de talentengroep kwamen naar Wouwse Plantage. Een fantastisch gelegenheid voor hen om ervaring op te doen met een groot, meerdaags evenement, aldus Wismeijer, maar ook voor de meer ervaren ruiters uit het team een uitstekende warming-up voor de belangrijke internationale wedstrijden Mannheim, Wenen en natuurlijk het WK in Engeland. Voor Sjerstin Vermeulen vormde het Festival in ieder geval een prima aftrap, zij eindigde met Kenzo (v. Flemming) zowel in de landenproef, de individuele proef als in de kür op muziek als eerste. Kenzo voelde heel fijn aan en bleef ook in de ring goed aanpakken, aldus Vermeulen. Terugkijkend op het evenement concluderen de organisatoren van het Youth Dressage Festival en bondscoach Wismeijer dat het samengaan van de dressuursport door valide ruiters en ruiters met een lichamelijke beperking op een uiterst plezierige en vanzelfsprekende wijze tot stand is gekomen.