Nederlandse Tafeltennisbond


Ook eremetaal in de landenwedstrijden van de Sloveense Open


02-05-2007

Op de laatste dag van de Sloveense Open Kampioenschappen voor sporters met een beperking werden de landenwedstrijden verspeeld. Ook in deze wedstrijden werd het nodige eremetaal in de wacht gesleept.

In de heren klasse 9 bereikten Gerben Last, Tonnie Heijnen en Ronald Vijverberg ongeslagen de halve finales. De wedstrijd tegen de Noren werd afgetekend met 3-0 gewonnen en de tweede poulewedstrijd werd met
3-1 gewonnen van Italië. In de halve finale trad Nederland aan tegen Kroatië.

Daarin won Tonnie Heijnen met 3-1 van Drakan Rakic. Ook Ronald Vijverberg speelde overtuigend en liet Gubica weinig kans. Het beslissende derde punt werd gemaakt in het dubbelspel door Gerben Last en Tonnie Heijnen: zij wonnen van het dubbel Dragan Rakic en Emil Gubica. In de finale troffen de Nederlanders wederom Italië dat met
3-0 de andere halve finale had gewonnen. Gerben Last was goed op dreef en scoorde het eerste punt voor Nederland. Tonnie Heijnen verloor, ondanks goed spel, terecht van Manfredi Baroncelli. In het dubbel (Last en Vijverberg) waren de Nederlanders heer en meester. Vervolgens maakte Gerben Last het beslissende punt door met 3-1 van Manfredi Baroncelli te winnen.

Harold Kersten en Nico Blok behaalden brons. Na winst op respectievelijk Frankrijk en Kroatië in de poulewedstrijden was Denemarken de tegenstander in de halve finale. Nico won overtuigend van Michael Jensen. Harold Kersten speelde een goede wedstrijd tegen Peter Roosenmeijer maar verloor krap. In het dubbelspel waren de Denen de meerdere en wonnen verdiend.
Het derde punt voor Denemarken kwam op naam van Roosenmeijer die Nico Blok met 3-0 terug wees. In de strijd om de derde plek trad Nederland aan tegen Kroatië. Bij een 2-1 achterstand won Nico Blok in een zeer goede wedstrijd van Gregorovic. Harold Kersten speelde consequent en gaf Oblinovic het nakijken.

Hans Speek bereikte met zijn gelegenheidspartner verrassend de halve finale. De Poolse tegenstanders waren een maatje te groot. In de strijd om de derde plek verloor Hans Speek nipt zijn single wedstrijd. In het dubbel speelde Hans tactisch zeer goed en won samen met zijn dubbelpartner Davide Scazzieri verdiend met 3-1. Scazzieri won ook zijn tweede single wedstrijd waardoor hij samen met Hans Speek brons veroverde.

Bij de dames klasse 9-10 speelde Daniëlle de Jong met haar gelegenheidsdubbelpartner Zsofia Arloy uit Hongarije niet onverdienstelijk. In de eerste wedstrijd was Polen duidelijk een maatje te groot.Daniëlle speelde in de tweede game zeer goed tegen Malgorzata Grezelak en won met 11-5. Daarna kwam Daniëlle er helaas niet meer aan te pas.
Tegen het Frans / Sloveense team werd toch wel enigszins verrassend gewonnen. Bij een 1-0 voorsprong won Daniëlle de Jong knap van Jolanda Belvic uit Slovenie, waarvan zij eerder dit toernooi nog verloor. Ook in het dubbel spel werd het initiatief genomen. Door de 3-0 winst pakten De Jong en Arloy het zilver.