Gemeente Wassenaar

Verkeersmaatregelen verbeteren veiligheid en leefbaarheid rondom het Wilhelminaplein

Afgelopen maanden is er op en rond het Wilhelminaplein hard gewerkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid en de leefbaarheid. Zo zijn er diverse plateaus, drempels en uitritconstructies gemaakt op de Schouwweg en op andere wegen die aansluiten op de Stoeplaan en op de Groot Haesebroekseweg.

Wethouder Alkemade opent op woensdag 2 mei om 10.00 uur samen met de voorzitter van Buurtvereniging De Kieviet het verbeterde kruispunt Wilhelminaplein.

Ook zijn er met de aanpak van de verkeersveiligheid in deze wijk verkeerslichten op de kruising Wilhelminaplein / Stoeplaan geplaatst voor een goede en veilige doorstroming van onder andere fietsverkeer. Deze verkeerslichten maken onderdeel uit van een totaalaanpak om de verkeersveiligheid op de route Stoeplaan - Groot Haesebroekseweg - Jagerslaan - Storm van 's Gravesandeweg, samen met de politie, het Bureau Verkeersveiligheid Openbaar Ministerie en het Stadsgewest Haaglanden, te verbeteren.

De komende weken worden er nog enkele wijzigingen aan de verkeerslichten uitgevoerd ten behoeve van de gebruiksvriendelijkheid van de weggebruikers en enkele cosmetische zaken zoals het afwerken van bermen etc. staan gepland.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl