Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 1 mei 2007

Dinotransport naar DierenPark Amersfoort

De Dino's komen!

Reuzetransport naar DierenPark Amersfoort

Op woensdag 2 mei rond 10.00 uur komen de langverwachte dinosauriërs naar DierenPark Amersfoort. De dinokaravaan bestaat uit 5 tot 6 open vrachtwagens met een totale lengte van ongeveer 200 meter. Het is de eerste keer dat er in Nederland een dinosauriërtransport van dergelijke omvang plaats vindt.

Alle 60 dino's vertrekken vanaf een geheime locatie naar DierenPark Amersfoort. Ook de grootste exemplaren, zoals de Tyrannosaurus Rex en de Diplodocus, maken deel uit van het transport. Deze dino's worden vanwege hun omvang in delen vervoerd en de komende weken gemonteerd. De kleinere worden in één geheel getransporteerd. Eenmaal bij het DierenPark rijden de vrachtwagens buiten het park om naar het DinoBos in wording. Daar staan tractoren en een kraan klaar om de dino's af te laden.

Monteren en plaatsen

Hun definitieve plek vinden de dino's vanaf volgende week dinsdag. Dan komen vertegenwoordigers van producent Wolters Design uit Duitsland om ze te monteren en te plaatsen. De officiële opening van het DinoBos is op vrijdag 1 juni.

///

Noot voor redactie;