Provincie Groningen

Jeugd uit de hele provincie voetbalt tegen elkaar 26 april 2007

Op 2 en 3 mei a.s. is er een groot Futsal (zaalvoetbal) toernooi voor middelbare schooljeugd uit de hele provincie. In Groningen, Leens en Stadskanaal voetballen 27 teams tegen elkaar van 10 verschillende scholen. Op 3 juni spelen de winnaars tegen elkaar in een grote finale in Groningen. Het toernooi wordt georganiseerd in het kader van Talent Fever, meer dan 65 evenementen die de gemeente en de provincie organiseren in de aanloop naar het UEFA Europees Kampioenschap onder 21. De officiële EK-beker zal aanwezig zijn bij de verschillende toernooien. Deelnemende jeugd heeft de mogelijkheid met de beker op de foto te gaan.

Het gaat om twee toernooien: voor de klassen 1 en 2, en de klassen 3 en 4. Er doen 27 teams mee met meer dan 200 leerlingen. De toernooien vinden plaats op 2 en 3 mei in sporthallen in Groningen (Vinkhuizen, Radiumstraat 150, 12.00 - 17.00 uur), Leens (Breekweg 4, aanvang 12.30
- 17.00 uur) en Stadskanaal (Sportterreinstraat 8, aanvang 12.30 - 17.00 uur). Deelnemende scholen zijn: H. N. Werkman, Fivelcollege, Het Hogeland College, AOC Terra Groningen, Poststraat Winschoten, Dollard College, International School Groningen, Dr. Aletta Jacobscollege, Ubbo Emmius, RSG Ter Apel.

Beker
De beker maakt in de aanloop naar het toernooi een rondreis langs de vier speelsteden en zal ook bij de Futsaltoernooien aanwezig zijn. De 37 centimeter hoge trofee is ontworpen door Bertoni in Milaan, is gemaakt van brons, glas en plexiglas en weegt zeven kilo. Het winnende land mag de trofee houden tot aan de loting voor de finales van 2009 en ontvangt een op schaal gemaakte kleinere replica.

Kick Racism
Bij de voetbaltoernooien is ook het project Kick Racism en het Meldpunt Discriminatie betrokken. Jongerenwerkers zijn bij het toernooi aanwezig en gaan met kinderen en hun ouders in gesprek over racisme.

UEFA EK onder de 21
Het UEFA Europees Kampioenschap onder de 21 jaar vindt van zondag 10 juni tot en met zaterdag 23 juni plaats in Groningen, Heerenveen, Arnhem en Nijmegen. De finale van het UEFA EK onder 21 is op zondag 23 juni in de Groninger Euroborg.

Talent Fever: feest voor iedereen in stad en provincie Onder de titel Talent Fever organiseren de gemeente en provincie Groningen het komende voorjaar een groot aantal bijzondere evenementen, als omlijsting van het UEFA EK onder 21. Het publieksfestival bestaat uit meer dan vijfenzestig evenementen en activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie. Kijk voor meer informatie op www.talentfever.nl.

26 april 2007