Betonbranche ontwikkelt 'betontest' voor toekomstige leerlingen


Betonbranche wil behoud van vakmanschap zeker stellen

BARNEVELD, 20070501 -- De Stichting Landelijk Samenwerkingsverband Betonreparatiebedrijven (LSVB) en Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Betonbouw Nederland (SPBN) hebben de handen inéén geslagen en samen de campagne `Werken met beton' ontwikkeld. Potentiële leerlingen in deze sector worden uitgenodigd om deel te nemen aan een 'betontest'.

Met de lancering van de "Doe de Betontest" op de website www.werkenmetbeton.nl worden potentiële leerlingen uitgenodigd om deel te nemen aan een test, om zo te ontdekken of het werken met beton ze aanspreekt. Onderdeel van een uitgebreid plan om de toekomstige leerlingen te bereiken.

De campagne `Werken met beton' is er met name op gericht om leerlingen te werven voor de opleidingen betonreparateur en betontimmerman. Met deze actie hoopt de betonbranche tevens de toekomst zeker te stellen ten aanzien van behoud van het vakmanschap, het werk en dus uiteindelijk ons bedrijfsleven. Daarnaast draagt de campagne ook haar steentje bij aan het terugdringen van de werkloosheid onder jongeren.

De opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren. De leerling is in dienst van een samenwerkingsverband: een groep bedrijven die samen jongeren opleiden. Men werkt in de praktijk bij een erkend opleidingsbedrijf. Voor de theorie gaat men naar één van de opleidingscentra van het samenwerkingsverband. Deze opzet biedt de leerlingen een stevige basis voor een scherpe carrière, maar ook direct de voordelen van een goed salaris.