Deelgemeente Charlois Rotterdam

Aanpak huiselijk geweld gepresenteerd

Lionel Martijn overhandigt het boek Kennis en Kunde is Denken en Doen aan wethouder Kriens (foto: David Rozing) Op 25 april heeft dagelijks bestuurder Lionel Martijn, portefeuillehouder Sociale en Economische Zaken, het boek Kennis en Kunde is Denken en Doen overhandigd aan wethouder Jantine Kriens van Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang.

Het boek bevat een nieuwe werkmethodiek voor het Algemeen Maatschappelijk Werk ten aanzien van de aanpak van huiselijk geweld, een maatschappelijk probleem dat momenteel volop in de belangstelling staat.

In Charlois is voor de aanpak Huiselijk Geweld in 2006 een start gemaakt. Op 21 maart jongstleden is het Lokaal Team Huiselijk Geweld in Charlois ingesteld.

Onderdeel van de aanpak Huiselijk Geweld was het ontwikkelen van een werkmethodiek voor het Algemeen Maatschappelijk Werk. Deze methode van werken is gebaseerd op een systeemgerichte benadering van het probleem en voorziet in een intensieve samenwerking met de partners die daarbij betrokken zijn. Deze werkmethode is ontwikkeld in de dagelijkse praktijk.

Stichting Charlois Welzijn, de grootste uitvoeringsorganisatie van het welzijnswerk in de deelgemeente Charlois, heeft deze methode van werken vastgelegd in het boek huiselijk geweld: "Kennis en Kunde is Denken en Doen".

Diverse Rotterdamse opleidingsinstellingen op het gebied van maatschappelijke dienstverlening hebben al belangstelling getoond voor deze nieuwe methodiek.