Boze chauffeurs starten E-mail actie richting werkgevers

Verdere acties niet uitgesloten

AMSTERDAM, 20070430 -- Boze chauffeurs op het internetsite chauffeursforum.nl, starten een e-mail actie om hun ongenoegen aan de werkgevers kenbaar te maken over de huidige gang van zaken rond het Cao-overleg. Twee weken geleden is dit overleg afgebroken omdat de werkgevers niet verder wilden dan 2,5% loonsverhoging en geen afspraken wilden maken over de inzet van buitenlandse chauffeurs. Chauffeurs vinden dat deze nieuwe werknemers op basis van "gelijk werk gelijk loon" op dezelfde manier als de Nederlandse chauffeur beloond moet worden!


De tekst die wij vragen chauffeurs richting TLN te mailen luidt;

Aan de Cao-onderhandelaars

Ik ben chauffeur en ben boos. Boos omdat u mij vernedert, mij af wil schepen met een CAO eindbod dat enkel achteruitgang inhoudt.
12 mei gaan wij besluiten tot hardere acties, waardoor de schade voor uw leden vele malen groter zal zijn dan het tegemoet komen aan de zeer redelijke eisen die ik en mijn collega's stellen.
Wilt u het zover laten komen?

Als een chauffeur het wil staat alles stil!!!!


KLPD

Deze actie moet niet worden gezien als alternatief na dreigende worden van het KLPD die hard gaan ingrijpen bij acties op de openbare weg. Veel chauffeurs hebben zeer weinig vertrouwen in deze dienst en zijn zeer boos over deze eenzijdige aanpak. Tijdens de uitoefening van het chauffeursvak komen wij dagelijks de meest gevaarlijke zaken langs en op de rijkswegen tegen. "Traag rijdende toeristen met caravans, kaartlezende Oost-Europeanen, op de vluchtstrook theedrinkende buitenlandse chauffeurs en auto's die de 60KM niet halen zijn aan de orde van de dag"meld een chauffeur. Vreemd dat tegen dit gedrag niet word opgetreden, maar de chauffeur op voorhand als crimineel wordt behandeld!
Het zou het KLPD sieren om met de bonden in contact te treden om zo de Boze chauffeurs gecontroleerd stoom af te laten blazen, aldus een woordvoerder. Tijdens de Eurotop in Amsterdam konden duizenden motorrijders uit heel Europa onder politiebegeleiding een rondje Amsterdam maken over de rijkswegen, waarbij alle op- en afritten werden afgezet. Waarom is dit voor chauffeurs niet mogelijk, dit werkt alleen maar ongecontroleerde extreme acties in de hand. Er wordt zelfs al gesproken over blokkades van olieraffinaderijen als iedere andere vorm van actievoeren wordt verboden.

Mede om dit te voorkomen is deze actie op poten gezet, chauffeurs zijn boos, heel boos. "Nadat chauffeurs jaren loyaal zijn geweest aan de werkgevers door mee te werken aan loonmatiging, willen zij nu het goed gaat in het transport, een gedeelte van deze investering terug zien en vandaar deze actie"aldus een woordvoerder.


Bronnen:

www.chauffeursforum.nl
www.nrc.nl/W2/Lab/Eurotop/140697bin2.html




Ingezonden persbericht