Ingezonden persbericht


VAN KONINGINNEDAG NAAR KONINGINNEMAAND

Na 30 april volgt 1 mei. In de Roomskatholieke traditie is de maand mei de maand van Maria, de moeder van Christus. Deze maand is daarom een echte feestmaand, een soort Koninginnemaand. Op veel plaatsen is dat goed te zien (en te horen). Een van deze plaatsen is Meerveldhoven, al bijna 700 jaar bedevaartplaats van O.L.V. ter Eik.

Al voor Koninginnedag rent de koster van Meerveldhoven zich het vuur uit de sloffen om er voor te zorgen dat alle bedevaartgangers in de Koninginnemaand een gastvrij onthaal krijgen in de H. Lambertuskerk, waar zij hun noden en vreugden met Maria komen delen.

Behalve grote vaste groepen lopen er ook veel individuele bedevaartgangers binnen. De kerk is trouwens het hele jaar door de hele dag open voor een persoonlijk gebed of moment van rust en bezinning, en velen weten dat.

Om in het weekend de grote toeloop een beetje op te vangen is er een extra eucharistieviering 's ochtends om half 8. Dat 'vroege' uur geeft een speciaal gevoel, van nostalgie, van er iets extra's voor gedaan te hebben, van voldoening. Maar ook om 9 en 11 uur bent U welkom.

De eerste en de laatste zondag van mei is er om 3 uur 's middags een plechtig Marialof. Gezien de grote deelname genieten mensen er van om samen hun geloof te beleven. De kerk staat er voor open!