Gemeente Hilversum

Start herinrichting Lage Naarderweg

24 april 2007
Op dinsdag 1 mei a.s. begint de aannemer in opdracht van de gemeente met de herinrichting van het deel van de Lage Naarderweg tussen de Koninginneweg en de rotonde Sumatralaan.
Gewerkt wordt vanaf de kruising Lage
Naarderweg/Koninginneweg/Naarderstraat in de richting van de rotonde. De werkzaamheden duren tot half november.

De werkzaamheden
De werkzaamheden omvatten het vervangen van de riolering over bijna de hele lengte van het werk met aansluitend een volledige herinrichting, dus inclusief de parkeerstroken en de stoepen. De rijweg wordt uitgevoerd in SteenMastiekAsfalt met aan beide zijden in rood asfalt uitgevoerde fietssuggestiestroken van ongeveer 1,10 meter. Tussen het viaduct en de rotonde wordt langs het spoor, deels op grond die nu nog eigendom is van de Spoorwegen, een tweerichtingen fietspad aangelegd en langs de rotonde nog een speciale bypass voor de bussen van Connexxion. En vooruitlopend op het omdraaien van de rijrichting op de Naarderstraat in november wordt op de kruising Lage Naarderweg/Koninginneweg/Naarderstraat alvast de beoogde verkeerslichteninstallatie geplaatst.

Fasering
Tot aan de bouwvakantie (vrijdag 20 juli) wordt gewerkt vanaf de Koninginneweg tot en met de kruising met de Celebeslaan. Na de bouwvakantie (13 augustus) wordt het gedeelte tussen de Celebeslaan en de rotonde aangepakt.
In de eerste vijf weken is de kruising Lage
Naarderweg/Koninginneweg/Naarderstraat volledig afgesloten.

Omleidingen
Tot 20 juli is over de Lage Naarderweg geen autoverkeer mogelijk richting centrum. Autoverkeer op de buitenring wordt omgeleid naar de 's-Gravelandseweg.

Integraal BereikbaarheidsPlan
De herinrichting van de Lage Naarderweg is onderdeel van het Integraal Bereikbaarheids Plan Hilversum e.o. (IBP). Dat plan beoogt met ruim 40 infraprojecten de bereikbaarheid van het Media Park en heel Hilversum met openbaar vervoer, auto en fiets te verbeteren. Over de Naarderstraat en de nieuw ingerichte Lage Naarderweg rijdt vanaf december de nieuwe pendelbus tussen Station Hilversum en het Media Park. Half augustus start in het kader van het IBP ook de herinrichting van het noordelijke deel van de Lage Naarderweg, tussen de rotonde Media Park en de Witte Kruislaan.