Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst | |Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 01 mei 2007 |


1. Drukwerk campagnes verkeersveiligheid
Sypra Media zal, evenals in andere jaren, ook in 2007 het drukwerk en de logistieke organisatie verzorgen van de publiekscampagnes rond verkeersveiligheid. Hiermee is een bedrag gemoeid van maximaal 40.000 euro. In 2007 worden conform landelijke afspraken opnieuw de bekende campagnes uitgevoerd, zoals BOB, het gebruik van autogordels, goede fietsverlichting, dode hoek van vrachtwagens en de campagne bij het begin van het schooljaar.

2. Streekplanafwijking Oisterwijk
Gedeputeerde Staten zijn bereid af te wijken van het streekplan voor de bouw van vier woningen en de aanleg van bos op het sportpark Lissabon in Oisterwijk. Met de bouw van de woningen wordt aangesloten op bestaande bebouwing aan de Heisteeg. De aanleg van bos past volgens GS binnen de doelstellingen van het streekplan. Over de streekplanafwijking wordt advies gevraagd aan de Provinciale Planologische Commissie.

3. Uitspraak Reconstructieplan Beerze Reusel
De leden van de statencommissie Ruimte en Milieu worden geïnformeerd over de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak inzake het Reconstructieplan Beerze Reusel. De Raad van State heeft op 4 april een onderdeel van het reconstructieplan gedeeltelijk vernietigd. Over de consequenties van deze uitspraak voor de overige reconstructieplannen zijn inmiddels de partners per brief op de hoogte gesteld.

4. Streekplanafwijking Boxtel
Voetbalclub ODC uit Boxtel wil vijf nieuwe sportvelden aanleggen. Gedeputeerde Staten hebben besloten hiervoor af te wijken van het streekplan. De sportvelden, plus een clubgebouw met tribune, komen in het gebied Mezenlaan/DeRenbaan/Esschebaan. Over het voorgenomen besluit wordt advies gevraagd van de Provinciale Planologische Commissie.

5. Subsidie beëindiging intensieve veehouderij
Gedeputeerde Staten hebben de subsidieregering beëindiging intensieve veehouderij in concept vastgesteld. De steunmaatregel voor boeren die willen stoppen moet door GS voor goedkeuring worden voorgelegd aan de Europese Commissie. Na definitieve vaststelling leggen GS de subsidieregeling voor aan de statencommissie RO en milieu. Met de zogenoemde BIV-regeling beoogt de provincie de ammoniakbelasting van de extensiveringgebieden terug te dringen en het landschap te verbeteren. De subsidie is onderdeel van de reconstructie van het landelijk gebied. Vooralsnog is voor de BIV een budget beschikbaar van 7,75 miljoen euro.

6. Verwijdering zinkassen
De beleidsregel waterbodembeleid en zinkasverwijdering de Kempen is door Gedeputeerde Staten vastgesteld. De ontwerpbeleidsregel heeft enige tijd ter inzage gelegen, maar geen reacties of bezwaren opgeleverd.

7. Wateratlas
De provincie heeft waterkennis gebundeld in de Webwateratlas en het boekje 'Brabant Waterland'. Doel is om waterinformatie gebundeld te ontsluiten en daarmee bruikbaar te maken in de dagelijkse praktijk van waterbeheer, maar ook natuurbeheer en ruimtelijke ordening. Vanaf 24 mei publiceert de provincie beide producten en verspreidt ze naar alle waterpartners en andere geïnteresseerden.

8. Polen-studiereis naar oerbos Bialowieza
Een medewerker van de provincie neemt samen met medewerkers van waterschap Aa en Maas deel aan een studiereis naar het oerbos Bialowieza en het moeras van laagbeek Biebrza in Polen. De biodiversiteit en hydrologie daar is vergelijkbaar met de oorspronkelijke situatie in Noord-Brabant.

9. Vragen SP over busvervoer bij Sterrebos in Oss
GS hebben geantwoord op de vragen van dhr. Erciyas van de statenfractie SP over de bushalte bij serviceflat Sterrebos in Oss. GS stellen dat na gesprekken met busvervoerder Arriva, de oorspronkelijke toezegging van het plaatsen van een bushalte op het parkeerterrein niet door kan gaan. Hierdoor zou namelijk een verkeersonveilige situatie ontstaan en zouden weggebruikers en (overige) reizigers belast en/of benadeeld worden. De alternatieve oplossing van GS is het omleggen van de busroute waardoor de bushalte op circa 30 meter van de ingang van de flat komt te liggen.

10. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan parallelweg/ Peelrijt/ Stalmansweg van de gemeente Someren gedeeltelijk goedgekeurd. Het bestemmingsplan Tongelresche Akkers van de gemeente Eindhoven hebben zij gedeeltelijk goedkeuring onthouden en de bedenkingen deels ongegrond en deels buiten beschouwing gelaten. Het bestemmingsplan Theresia-Loven van de gemeente Tilburg hebben zij gedeeltelijk goedkeuring verleend en de bedenkingen gedeeltelijk gerond en gedeeltelijk ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan Sluisbuurt, kern Macharen van de gemeente Oss hebben GS goedgekeurd en de bedenkingen ongegrond verklaard.

Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan:
. de gemeente Uden voor gewijzigde exploitatie (het planologisch mogelijk maken van evenementen) tenniscentrum Hockeweg 1;
. de gemeente Alphen-Chaam voor de bouw van bedrijfsgebouwen en vervangende bedrijfswoning Chaamseweg 45 te Alphen;
. de gemeente Eindhoven voor een tijdelijk gronddepot Nieuwe Achtse Heide;
. de gemeente Halderberge voor de realisering van twee waterbergingsvoorzieningen Groenewoud ong. en Hoek Bornhemweg/Wolvenstraat;

Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 16 WRO een verklaring van geen bezwaar aan:
. de gemeente 's-Hertogenbosch voor het oprichten van bouwwerken in Broekland Noordrand in BP de Groote Wielen.


---- --