Gemeente Hilversum

Lelyschool: sportiefste in Hilversum


1 mei 2007
De eerste verkiezing voor sportiefste basisschool in Hilversum is gewonnen door de Dr. Ir. C. Lelyschool. In de Nationale Sportweek ontving de schooldirectie uit handen van sportwethouder Jan Rensen een oorkonde en een cheque van EUR 500 , vrij te besteden aan sport- en spelmateriaal voor de school. De heer Dorpmans, voorzitter auditcommissie Certificering Sportactieve Scholen, overhandigde de directie bovendien het certificaat voor sportactieve school.

Als sportiefste basisschool in Hilversum heeft de Dr. Ir. C. Lelyschool zich meteen ook genomineerd voor de verkiezing van Sportiefste Basisschool van Nederland 2007. Op 30 mei gaan de leerlingen van groep 7 en 8 met hun begeleiders naar Papendal om deel te nemen aan de landelijke verkiezing. Op basis van de presentaties bepaalt een vakjury dan welke school zich de Sportiefste Basisschool van Nederland 2007 mag noemen. De deelnemende scholen ontvangen een waardecheque (EUR 750,-) en de leerlingen van bekende (ex-)topsporters krijgen een aantal sportclinics aangeboden.

De verkiezing van de sportiefste school van Nederland is een initiatief van de Koninklijke Vereniging voor Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en het NOC*NSF. Zowel in het beleid van de KVLO als in het convenant van de Alliantie School & Sport samen sterk, staan de rol van het onderwijs en de kwaliteit van het bewegingsonderwijs centraal. Daarnaast is de samenwerking tussen de school en de sportieve omgeving één van de speerpunten van de alliantie. Samen wordt gewerkt aan een structurele inbedding van sport en bewegen in het onderwijs en de zichtbaarheid in programma's op de scholen. Deze samenwerking tussen het onderwijs en de sport is erop gericht een voor de leerlingen aantrekkelijk en kwalitatief aanbod van bewegen en sport te realiseren, waardoor jongeren levenslang gaan bewegen en sporten

De gemeente Hilversum heeft het landelijke initiatief aangegrepen om ook binnen haar gemeente een verkiezing te houden. Doel is basisscholen te stimuleren sportief bezig te zijn. Basisschool Dr. Ir. C. Lelyschool is hier een uitstekend voorbeeld van. Deze basisschool, ook deelnemer aan het BOS project Moving Kids, heeft sport en bewegen hoog in het vaandel staan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.M. Elzinga van de dienst Inwoners; tel: 035 629 28 56. Meer informatie over de sportieve school en certificering kunt u vinden op de website School en Sport.