Gemeente Coevorden

PERSBERICHT

1 mei 2007

College en aannemers ondertekenen overeenkomsten voor uitvoering Masterplan Centrum Coevorden

Burgemeester Bert Bouwmeester en drie partijen zetten vanmiddag hun handtekening onder de basisovereenkomsten voor een design & build-traject voor de uitvoering van het Masterplan Centrum Coevorden. De drie partijen zijn: Ballast Nedam , Roelofs Wegenbouw en de Combinatie Centrumplan Coevorden, die bestaat uit NTP- Infrastructuur, Aannemersbedrijf H. van Haarst BV en Van Heteren Aannemingsbedrijf BV.

Na de gunning wordt met deze overeenkomst de samenwerking voor de design & build-fase bekrachtigd. Pas na succesvol afronden van de designfase zal opdracht voor het werk worden gegeven door de gemeente. De uitvoeringswerkzaamheden beginnen komende zomer en worden uiterlijk 1 juli 2008 afgerond.

De Europese aanbesteding bestaat uit drie percelen: Perceel 1 omvat de nieuwbouw van twee beweegbare bruggen over de Haven en tussen de Dwenger en sportpark De Pampert en de renovatie van de Bentheimerbrug. Dit werk is gegund aan Ballast Nedam.

Perceel 2 bestaat uit de herinrichting van de Weeshuisweide en de reconstructie van de Aleida Kramersingel voor het gemeentehuis. Dit werk is gegund aan Roelofs Wegenbouw.

Perceel 3 bestaat uit de uitbreiding van de passantenhaven, de aanleg van twee binnenhavens in het Bogas-gebied, inclusief bodemsanering, de oplevering van bouwrijpe kavels in het Bogas-gebied, de bouw van twee bastions en de versterking van de vestingstructuur. Dit werk is gegund aan de Combinatie Centrumplan Coevorden (NTP-Infrastructuur, Aannemersbedrijf H. van Haarst BV en Van Heteren Aannemingsbedrijf BV).

Design & build
De aannemercombinaties zijn verantwoordelijk voor de ontwerpen van de verschillende werken in het centrum en de uitvoering daarvan, volgens het zogenaamde `design & build'- principe. In de komende maanden worden de ontwerpen verder uitgewerkt en worden de planningen voor de uitvoering van de drie percelen op elkaar afgestemd.

Uiteindelijk moeten de ontwerpen leiden tot een definitief ontwerp op basis waarvan tot een definitieve opdrachtverlening kan worden overgegaan. Dit laatste staat gepland in juni/juli 2007.

Kosten
De totale offertesom van de drie percelen bedraagt 7.604.000 euro. Dit past binnen de exploitatie van het centrumplan.

Noot voor de redactie,