Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

800 vrouwen spreken zich uit in onderzoek over dragen van hoge hakken

DAM IN AMSTERDAM EN OUDEGRACHT IN UTRECHT MEEST
HAKONVRIENDELIJKE PLEKKEN VAN NEDERLAND

Amsterdam, 1 mei 2007 - Ruim één op de vijf vrouwen beschouwt de Dam in Amsterdam letterlijk als het grootste struikelblok voor vrouwen op hoge hakken. Een eigenschap die het bekende plein in de hoofdstad de twijfelachtige reputatie oplevert van het meest hakonvriendelijke plein in Nederland, op ruime afstand gevolgd door het Onze Lieve Vrouwen Plein in Maastricht, de Grote Markt in Breda en het Domplein in Utrecht. De Oude Gracht in Utrecht is door 20 procent van de Nederlandse vrouwen uitgeroepen tot de meest hakonvriendelijke winkelstraat in ons land, gevolgd door de Grote Straat in Maastricht en de Amsterdamse Kalverstraat. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat in opdracht van COMPEED® - een toonaangevend merk op het gebied van voetverzorging - is verricht.

Aan het onderzoek namen bijna 800 vrouwen van 16 jaar en ouder mee. Van de Nederlandse vrouwen draagt 63 procent wel eens hoge hakken. Schoenen met hoge hakken zijn vooral tijdens een feestje of wanneer deze vrouwen uit eten gaan een onmisbaar accessoire. Een grote meerderheid van de vrouwen die géén hoge hakken draagt, geeft aan dat zij hiermee letterlijk niet uit de voeten kunnen. Zo geeft 56 procent aan dat zij niet op hoge hakken kunnen lopen, is een kwart ervan overtuigd dat het niet bij hen past en vindt één op de vijf vrouwen het te pijnlijk.

De doorsnee hoogte van een hoge hak ligt tussen drie en zes centimeter. Een kleine harde kern van 5 procent schrikt er zelfs niet voor terug op hakken van negen centimeter of hoger te lopen. Lastig begaanbare plaatsen probeert 40 procent van de vrouwen subtiel te trotseren op de tenen. Plekken die je op high heels het beste kunt mijden, zijn bijvoorbeeld het strand (78 procent), gevolgd door kinderkopjes, grind en het bos. Eén op de drie vrouwen neemt uit voorzorg wel eens platte schoenen in de auto mee en ruim 20 procent doet dit af en toe 'voor de volgende ochtend'. Vier op de tien vrouwen vindt dit onnodig en stelt dat autorijden met hoge hakken prima gaat. Iets meer dan een kwart is het hiermee niet eens en noemt rijden met hakken zelfs gevaarlijk.

Mooi, sexy en zelfverzekerd
De belangrijkste reden voor vrouwen om hoge hakken te dragen, is dat zij zich hierdoor mooier voelen. Dit geldt voor 46 procent van de vrouwen. Andere argumenten die worden genoemd, zijn dat vrouwen vinden dat ze door hoge hakken langer, slanker of zelfverzekerder overkomen. Maar liefst 72 procent van de vrouwen is het eens met de bewering dat vrouwen op hoge hakken sexy zijn. Daarnaast denkt 46 procent dat mannen vallen op vrouwen met hoge hakken. Nog meer dan 'sexy' denken de respondenten dat mannen hoge hakken vooral 'vrouwelijk' vinden. Dat geldt maar liefst voor acht op de tien vrouwen.

Martelgang
Voor veel vrouwen is lopen op hoge hakken na verloop van tijd een ware martelgang. Van de vrouwen die hoge hakken dragen, geeft een kwart aan na twee uur last te krijgen van pijn in de voeten. Eenzelfde aantal krijgt pas na vier uur pijn, terwijl 20 procent stelt helemaal geen pijn te voelen. Bijna tweederde van de vrouwen geeft aan dat zij de meeste pijn voelen in de bal van de voet.

COMPEED® Style SOS
Om het dragen van high heals voor iedereen comfortabel te maken, heeft COMPEED® Style SOS ontwikkeld. Style SOS bestaat uit een collectie gelkussentjes voor de voet, waarmee het mogelijk wordt om langdurig en vooral pijnloos hoge hakken te dragen. Het ontwerp van Style SOS Gelkussentjes sluit naadloos aan op de pasvorm van de schoen, waar het kussentje de druk op de bal van de voet verlicht. De pijn die vaak gepaard gaat met het dragen van hoge hakken wordt hierdoor vrijwel weggenomen, doordat het gewicht natuurlijk over de voet wordt verdeeld. Het gelkussentje is discreet en vrouwelijk en speciaal ontworpen om het lopen op de hoogste hakken letterlijk 'dragelijk' te maken. Het gepatenteerde ontwerp heeft een lichtgolvende structuur die zich vormt naar de voet van de draagster en bij elke stap ondersteuning biedt. Verder is het product gemaakt van luchtdoorlatend materiaal, waardoor de voet kan ademen. Style SOS Gelkussentjes zijn uitwasbaar en blijven altijd op hun plaats zitten, of je nu aan het winkelen bent in de PC Hooftstraat of op de catwalk loopt.

COMPEED® Style SOS Gelkussentjes zijn verkrijgbaar bij de drogist voor 6,99 euro.

Over COMPEED®
COMPEED® is een toonaangevend merk op het gebied van voetverzorging, erkend om het combineren van wetenschap met consumenteninzicht. De producten bieden daardoor superieure effectiviteit, directe verlichting en snel herstel aan mensen die hoge eisen aan hun huid stellen.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht