Project Gemeente Westland

mensen aan werk helpen
Intensieve begeleiding moet meer mensen aan werk helpen Publicatiedatum: 01-05-2007

Gemeente Westland en Werkstroom/Patijnenburg starten binnenkort met een pilot-project Leren werken. Het is bedoeld voor de groep mensen die al langer een uitkering ontvangt en een grote achterstand heeft op de arbeidsmarkt. Deze mensen gaan gedurende twee jaar, met behoud van uitkering, arbeidsritme en arbeidsvaardigheden opdoen, zodat ze meer kansen hebben om aan het werk te kunnen.

Patijnenburg/Werkstroom heeft speciaal voor deze groep een afdeling ingericht waar men, afhankelijk van de individuele mogelijkheden, een programma op maat gaat volgen. De programmas hebben een verplichtend karakter. Op de afdeling kunnen dagelijks 30 personen terecht. Wanneer mensen worden uitgenodigd voor deelname aan het programma wordt er van ze verwacht dat zij zich houden aan de verplichtingen die bij een uitkering van de Wet werk en bijstand horen.

Het project Leren werken is een aanvulling op het aanbod aan activiteiten dat gemeente Westland in samenwerking met en andere partijen uitvoert om mensen zo min mogelijk aanhankelijk te maken van een uitkering. Een voorbeeld hiervan is WorkFirst, een project waarbij mensen die zich melden voor een uitkering binnen 24 uur werk wordt aangeboden.